Itse asiassa Bavaria julkisti jo viitisen vuotta sitten suunnitelman 50-jalkaisen moottorijahdin esittelystä syksyllä 2013. Mallinimikin oli valmiina, Virtess 490.

Sitten iski rimakauhu, ja suunnitelmat haudattiin.

Tällä kertaa vastaavasta ei liene huolta, vaikka valmiin veneen esittelyajankohtaa tai paikkaa Bavaria ei vielä ole virallisesti vahvistanutkaan. Optisimmat odottavat R55:sta jo Tammikuussa Düsseldorfin venemessuille. Seuraava todennäköinen lanseerausikkuna onkin sitten vasta lähes vuoden päässä syyskuussa ja Cannesin venemessuilla.

Bavaria lupailee R55:sta käänteentekevää virstanpylvästä, mutta siinä on aika paljon markkinointihehkutusta. Ainakaan ennakkomateriaalin pohjalta arvioituna mullistukset ovat vähissä. Ja se on varmasti aivan oikea ja hyväksyttävä tie, vaikka lennokasta markkinointijargonia siitä ei irti saakaan.

Tietokonekuvissa R55:n muodot näyttävät sopusuhtaisilta ja puhtailta. Sivuprofiilissa linjakkuutta korostaa suuret yhtenäiset sivuikkunat, joiden yläprofiili taittuu coupemaisesti alas. Alaprofiili taasen taittuu noin puolessa välissä terävämmin alas. Sivukannet ovat symmetriset, ja niissä on kynnys tuulilasin kohdalla.

Tilaratkaisusta on julkistettu kolmen makuukajuutan ja miehistöhytin versio, eikä tiedossa ole, tuleeko muita. Omistajan kajuutta on keskiveneessä ja odotuksissa olisi, että myös vuoteen sivuilla on täysi seisomakorkeus. Omistajan kajuutan kylpyhuone ei vaikuta pohjakuvassa muiden kajuuttojen toiletteihin verrattuna mitenkään erityisen ylellisen tilavalta.

Keulakajuutassa vaikuttaisi olevan runsaasti lattiapinta-alaa. Sekä keulakajuutan saksivuoteen että laitakajuutan vyuoteet saa liu'utettua yhteen tai erilleen, joten ne soveltuvat hyvin sekä vieras-, että perhekäyttöön.

Pääkannen sohvaryhmä on tuotu eteen sisäohjaamon yhteyteen, joten pentterille näyttäisi olevan ruhtinaallisesti tilaa kansisalongin takaosassa. Siihen liittyy myös avotilan puolelle jäävä baaritiskitaso.

Taka-avotilan sohvaryhmän lisäksi myös keulakannelta löytyy nykytyyliin oleskelukeidas. Yläkansi on järjestetty hieman pääkannen tapaan. Flybridgen etuosan täyttää aurinkotaso, takaosa on varattu sohvaryhmälle ja ulkopentterikaapille.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi, molemmat Volvo Pentan IPS:ä.

www.bavariayachts.com

www.venemaailma.fi