Vene on niin nykyaikainen kuin voi vain kuvitella. Sen kiilamainen runkomuoto, taaksepäin kenottava keula, bulbiköli ja lattapääisopurje ovat kuin tehtyjä avotuulilasketteluun. Veneessä on myös pinnalla ohjatut tuplaperäsimet, ettei ote pääse lipeämään kovemmassakaan menossa. 

Riki on hiilikuitua. Maston korkeus vedenpinnasta on peräti 14,3 metriä. Kryssillä pulkan purjepinta-ala on 63 neliötä ja avotuulella menoa joudutetaan vielä jopa 95 neliön genaakkerilla. Kun tällainen purjepinta yhdistetään vain 2,8-tonniseen purteen, on selvä, että meno on varsin vetreää. 

Veneen runko on sandwich-rakenteinen. Runko on vahvistettu Dehlerille tutulla rungon ja rikin kuormat vastaanottavalla hiilikuidulla vahvistetulla tukirakenteella. Moottorina on 10-heppainen diesel, joka on yhdistetty Bieker Boatsin suunnittelemaan, purjehduksen ajaksi rungon sisään hissattavaan Stealth Drive -potkuriakseliin.

Valmistajan mukaan vauhdintavoittelu ei sulje pois leppoisaa matkapurjehdusta pariskunnalle tai pienelle perheelle. Vene on kaikesta kisaorientaatiostaan huolimatta tehty helposti purjehdittavaksi ja turvalliseksi. Veneen 2,2 metrin syväys voi tosin olla saaristoreissuilla kynnyskysymys. 

Makuupaikkoja veneessä on kolme, joista ainakin takahyttien osalta kahden hengen sovittaminen vaatisi hyvää ja toimivaa ihmissuhdetta. Yhdelle hengelle punkat ovat hyvän kokoisia. 

Vikkelää purtta kaipaaville Dehler 30od on varmasti valinta, joka ei jätä kylmäksi joskaan ei myös kuivaksi. Jos siis tällainen kiinnostaa saa veneen erikoistarjouksena purjeitta ja veroitta hintaan 99 000 euroa kesäkuun loppuun saakka. Sen jälkeen hinta nousee 109 tuhanteen. Purjeet ja mittarit päälle tekevät kolmisenkymmentätuhatta euroa lisää ilman veroja. ORC-mittaus on hinnoiteltu kohtuullisesti 150 euron arvoiseksi.