Dufourin mukaan uudet Grand Large -mallit eivät korvaa mitään olemassa olevia malleja, vaan täydentävät mallistoa. Muotoilultaan molemmat uutuudet ovat vahvasti samaa sukua. Umberto Felcin piirtämät veneet ovat aikaisempia malleja täyteläisempiä edestä ja takaosassa on selkeitä vaikutelmia nykyaikaisista kilpapursista.

D430:n Kannella voi havaita saman uuden muotoilun ruffissa kuin pikkusiskossa. Leveämpi ruffi näkyy suoraan sisätilojen avaruutena, mutta ei haittaa kannella kulkemista – sen verran on nykyveneiden leveydessä varaa.

Dufour 430:nen saa joko kolmi- tai nelikajuuttaisena, kummassakin vaihtoehdossa on 2 wc:tä. Sisätilojen asemoinnissa on ajateltu asioita uusiksi. Pentteri on salongin etuosassa tai nelikajuuttaisessa laidalla. Neljän hytin versiossa yksi hyteistä on styyranpuoleisella laidalla ja varustettu kerrossängyillä. Sisäverhoilussa on kolme puuvaihtoehtoa: moabi, tammi tai tiikki.

Urheilullisesta ulkomuodostaan huolimatta Dufour ei ole keijukainen 9,5:n tonnin uppoumallaan. Pitkä vesilinja ja kohtuullinen purjeala taannevat kuitenkin sen, ettei veneellä jää jalkoihin. Kölivaihtoehdoista syvempi ui 2,1 metrissä, matalamman version syväys on saaristoystävällisempi 1,75 m.

D430 jatkaa Dufourin mukavuuslinjalla. Valaistus on toteutettu ledein ja usb-pistokkeita on valmistajan mukaan lisätty – niitä ei koskaan voi olla liikaa. Uutuus lanseerataan syyskuussa Cannesin venemessuilla.

www.dufour-yachts.com

www.marisail.fi