Paneelistereo koostuu radiosta, vahvistimesta ja kaiuttimesta, ja nämä kaikki on paketoitu yhteen koteloon, jonka mitat ovat vain 344 x 155 x 50 mm (l x k x s).

Nerokkaalla konseptilla valmistettu paneelistereo muistuttaa rakenteeltaan ulkoista StereoActive-kaiutin/radiota. Siinä on samanlainen kaiutinkokoonpano, jossa on kaksi 3 tuuman kaiutinta ja niiden välissä bassotoistoa vahvistava passiivisäteilijä. Tämä värähtelee kaiuttimien kartioiden aiheuttaman paineen vaikutuksesta, mutta vastakkaisessa tahdissa.

Paneelistereossa on kaikki oleellinen. Siinä on radio am/fm-taajuusalueilla, usb- ja aux-liittimet, linja-anto (rca), kaksi linjatasoista ottoa (rca) ja bluetooth.

Se toimii itsenäisenä äänentoistolaitteistona, jonka voi asentaa tasoon upottamalla tai 43 millimetriä korkean asennuskehyksen päälle tason pinnalle. Välttämättömiä kytkentöjä ovat 12 voltin virta- ja maajohdin sekä antennikaapeli.

Paneelikaiuttimeen voi kytkeä myös ulkoisen vahvistimen, tai sen voi liittää Fusionin laajempien stereojärjestelmien komponentiksi linjaliitäntöjen kautta. Silloin sitä voi käyttää esimerkiksi PartyBus-toiminnossa toisen äänilähteen samanaikaiseen toistamiseen omassa kajuutassaan.

Laitetta voi hallita sen omilla näppäimillä sekä Fusion-Link-apilla mobiililaitteesta että Garminin älykellosta, esimerkiksi veneilijöille tarkoitetusta Quatixista. Kun laitetta käytetään sen omilla näppäimillä, apuna on ääniopastus, jonka kielivalikoimassa on mm. englanti ja saksa, mutta ainakaan toistaiseksi ei suomea.

Paneelistereon kotelo etulevyn takana on vain vähän yli 4 senttiä paksu. Se on helppo asentaa esimerkiksi laipioon joko upottamalla tai pintaan 43 mm korkean

Toistoa on parannettu digitaalisella signaalinkäsittelyllä eli dsp:llä. Äänenlaatu kuulostaa hämmästyttävän hyvältä, selkeältä ja täyteläiseltä, kun ottaa huomioon kaiuttimien vaivaisen kolmen tuuman koon. Jopa stereokuva hahmottuu jollain tavalla, kun kaiutinta kuunnellaan riittävän lähellä, ja veneessä ei kovin etäälle pääsekään.

Paneelistereo houkuttelee helpolla asennettavuudellaan ja hyvällä äänenlaadullaan. Se sopii erityisen hyvin pienempiin veneisiin.

Vesitiiveyden luokitus on IP65. Se riittänee avotilaankin, mutta kannen alle asennus on suositeltavampi.

Ja kuten mainittu, se toimii mainiosti osana kokonaista Apollo-järjestelmää yhtenä äänilähteen liitospisteenä ja yhden toistoalueen kaiuttimina. Ja voi sen kytkeä Fusionin vanhempienkin soittimien perään, myös ilman erillistä vahvistinta.

Paneelistereo maksaa 459 euroa.

www.fusionentertainment.com