Perämoottoreilla varustettujen päiväristeilijöiden markkinat käyvät maailmalla kuumina, ja vaihtoehtoja pursuilee markkinoille. Tyypillisin yhdistelmä syntyy keskipulpetista, t-topista ja parista perämoottorista. Galeon on omilla poluilla.

Galeon ja hovisuunnittelija Tony Castro tunnetaan innovatiivisista ratkaisuista, eikä uusi 300 GTO tuota pettymystä. Täysleveän tuulilasin läpikulku tapahtuu paapuurin laidalta. Kulkuväylä on koko veneen mittainen, ja johdattaa keulan oleskelutilasta ohjaamon ja pentterin välistä perän tilakokonaisuuteen, joka koostuu isosta sohvaryhmästä ja moottorien päälle nostetusta aurinkotasosta. Kokonaisuuden kruunaa isommista Galeonin matkaveneistä tuttu terassiksi aukeava laita.

Tilaratkaisu suo paljon oleskelutilaa, mutta kulku kylkiparkkitilanteissa näyttäisi olevan styyrpuurin sivulle melko tukossa. Paapuurin laidalle kiinnittyminen taas poistaa mahdollisuuden laitaterassin esittelyyn.

Täysleveä tuulilasi ja kookas kovakatto ovat Suomen olosuhteita ajatellen plussaa, ja pohjakuvien perusteella kannen alta löytyy toiletin lisäksi asialliset majoitus- ja oleskelutilat neljälle.

Tarkempia tietoja Galeonilta ei ole vielä tihkunut, mutta mallimerkinnän ja kuvien perusteella päämitat lienevät noin 9 x 3 metriä. Konetehon yläraja-arvioksi voisi heittää 500–600 hevosvoimaa.

300 GTO:sta tulee ensimmäinen perämoottori-Galeon, muttei ensimmäinen Galeonin valmistama perämoottorivene. Tähän saakka ne on myyty Galia-brändin alla. 300 GTO tekee sen verran selkeän irtioton Galioista, ettei se varmastikaan jää viimeiseksi saati suurimmaksi perämoottoreilla varustetuksi Galeoniksi. Varsinkin kun perämoottoriveneiden koot ja suosio vaan tuntuvat kasvavan.

www.galeon.pl

www.nordecnautic.fi