Puolalainen Galeon ei ujostele täydentää mallistoaan erilaisilla versioilla, vaikka vaihtoehdoista ei varsinaisesti ole ennestäänkään pulaa. Uusi 405 ottaa Galeonin sportcruiserien tarjonnassa paikan 365 HTS:n ja 425 HTS:n välissä. Historiaan jää mallit 385 HTS ja 405 HTL.

405 HTS:n kanssa samaan, nimellisesti 40-jalkaisten (405 HTS:n kokonaispituus on 13,5 metriä eli 44 jalkaa) luokkaan Galeonilla on tarjota myös takaseinällä varustettu 410 HTC -kansisalonkiversio sekä 400 FLY -yläohjaamoversio. Hyvällä lykyllä tarjolle voi tulla vielä sportbridge-versio SKY.

405 HTS poikkeaa runkomitoiltaan hitusen ja tilaratkaisuiltaa enemmän keskenään identtisistä 410 HTC/400 FLY -malliparista. Konehuoneeseen voi valita kaksi sisäperämoottoria, joista hinnat alkaen vaihtoehto polttaa bensiiniä ja on maalattu mustaksi (MerCruiser). Muina vaihtoehtoina tarjotaan vihreitä dieseleitä (Volvo Penta). 

Tilat on jaoteltu karkeasti kahteen siten, että pääkannella matkustetaan ja oleskellaan, kannen alla majoitutaan. 

Perä on perinteiseen sportcruiser tyyliin avoin, toki katettavissa kuomulla. Iso u-sohva ulottuu uimatasolle saakka, ja sen alla on suuri tavaratila, johon mahtuu vaikka valikoima vesileluja. Ulkopentteri on tutulla paikalla styyrpuurin laidalla ohjaamon jatkeena. Mukavin paikka seurata rennosti maailman menoa saattaa hyvinkin olla ohjaamon vieressä paapuurin puollella oleva kompakti lounge.

Kattoratkaisu vaikuttaa mielenkiintoiselta. Siinä yhdistyy vastakkaisiin suuntiin avautuvat suurempi ja pienempi haitarikattoluukku, jotka koostuvat kangas- ja komposiittiosista.

Alakansi on jaettu kahden makuukajuutan, kahden toiletin ja pentterin kesken siten, että suurempi omistajan sviitti on sijoitettu keskiveneeseen ja sen erillisellä suihkukomerolla varustettu toiletti styyrpuurin laidalle. Pentteri ja yleistoiletti ovat paapuurin puolella ja saarekeparivuoteella varustettu toinen makuukajuutta tutusti keulassa.

Hintoja ja lopullisia varusteluetteloita ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ne selviävät varmasti melko nopeasti hankintakeskustelut maahantuojan kanssa avaamalla. Samalla selviää myös eri sisustuksen materiaali- ja viimeistelyvaihtoehdot, joita Galeonin tapaan on poikkeuksellisen runsaasti.

www.galeon.pl 

www.nordecnautic.fi