Järjestelmä koostuu Boat Monitor -laitteesta, joka kytketään NMEA2000-väylään ja antureihin sekä niiden valvontaan ja hallintaan käytettävästä Sentinel-sovelluksesta. Lisävarusteena saavan Hub-yksikön avulla voidaan etäohjata esimerkiksi veneen lämmitystä tai kylmäkoneita.

Järjestelmä saa kaikki tarvitsemansa tiedot veneen järjestelmistä ja antureista. Niiden avulla se voi kertoa veneen kulloisenkin paikan ja sen, liikkuuko vene. Pakettiin kuuluva akkuanturi hälyttää, jos jännite laskee liian alas ja pilssianturi, jos pilssipumppu käynnistyy. Pakkaukseen kuuluu myös yksi ikkuna/ovianturi, joka hälyttää, jos joku pyrkii luvatta veneeseesi. Laite pitää kirjaa tehdyistä matkoista automaattisesti. Näitä tietoja voi jakaa sosiaalisessa mediassa haluamalleen yleisölle.

Garminin ratkaisu on monelle veneilijälle kätevä ratkaisu, koska se valvoo venettäsi poissa ollessasi, kertoo matkasi edistymisestä ja pitää automaattista lokikirjaa. Vain mielikuvitus on rajana, minkälaiseen käyttöön se soveltuu näiden lisäksi.

Sentinel Boat Monitor paketti maksaa 699 € ja Hub-yksikkö 199 €.