Garmin on julkistanut uuden 12-tuumaisella kosketusnäytöllä varustetun Touch-karttaplotterin. Uutuusplotteri toimii mainiosti suuremmankin järjestelmän keskuksena.

Plotterin verkko-ominaisuuksien avulla siihen voidaan liittää kaikki muut veneen laitteet kuten tutkat, autopilotit, lokit ja moottori-instrumentit, muutamia mainitaksemme. Liitäntään käy Garminin oma GMN ja NMEA:n eri variantit. Laitteessa itsessään on sisäänrakennettu 10 hertsin GPS.

Karttoina plotteri käyttää Blue Chart -karttoja ja tukee myös G2 Vision -karttoja, joiden myötä järjestelmään saadaan Auto Guidance -toiminnot käyttöön. Purjehtijoiden iloksi laitteesta löytyy Garminin mainio SailAssist-toiminto. Uutuutena laitteessa on HDMI-videotuloliitäntä.

Yhdistämällä laitteen Active Captain – ilmaissovellukseen wifi-yhteyden kautta, voidaan sen avulla ladata uusia karttoja, päivityksiä ja muuta tietoa.

GPSMap 1222 tulee myyntiin kahtena versiona, 2 999 euroa maksavana perusmallina sekä 200 euroa kalliimpana xsv-versiona. Jälkimmäisessä on yhteenliitettävyys Minn Kota- ja MotorGuide-sähkömoottoreille sekä sisäänrakennettu chirp-kaikuluotain ClearVü- ja SideVü-toiminnoilla, joilla saa tarkkaa kuvaa veneen alta ja sivuilla olevasta pohjanmuodostuksesta.

www.garmin.fi