Garminin uudet kaikuluotainmallit eivät ole enää HD vaan Ultra HD -merkinnällä varustettu. Garminin plottereiden kanssa yhteensopivat luotain- ja kaikumoduulit antavat entistä tarkempaa kuvaa vedenalaisesta maailmasta, pohjasta ja kaloista.

Garminin uusi GT34 UHD -kaikuanturi tuo entistä tarkemman kaikukuvan kohtuullisella hinnalla. Vielä muutama vuosi sitten tällaista tarkkuutta näki lähinnä tutkimusaluksilla tai puolustuskäytössä, mutta nyt se on kaikkien hyödynnettävissä.

Yli megan eli 1 200 kilohertsin taajuuteen yltää SideVü-viistoluotausanturi. Alas suunnattu ClearVü-anturi luotaa taajuudella 800 kHz. Lähetysteho on valmistajan ilmoituksen mukaan 500 wattia ja UHD-kantama on jopa 61 metriä anturin alapuolelle ja 38 metriä kummallekin sivulle.

Järjestelmän sydän on GCV 20, black box -tyyppinen luotainmoduuli, joka liitetään verkkoon muiden laitteiden kanssa. Se voi jakaa UHD-anturin kuvan veneen verkossa esimerkiksi useammalle monitoiminäytölle ja Panoptix-kaikuanturille.

GVC 20 -luotaimen suositushinta on 479 euroa. GT34 UHD -peräpeilianturilla varustettu paketti maksaa 749 euroa. Peräpeilianturin yksittäishinta on 299 euroa ja UHD-anturi on saatavilla myös rungon läpi asennettavana mallina hintaan 749 euroa.

www.garmin.fi