Grand Soleilin 48 on nopea cruiser/racer -tyyppinen vene. Sen suunnittelun lähtökohtana on ollut suorituskyky ja purjehtimisen helppous.

Grand Soleil on vienyt cruiser/racer -ajattelun loogiseen päätökseen, sillä venettä tarjotaan Performance-versiona matkapurjehtijoille ja Race-versiona kilpailijoille. Veneet ovat päällisin puolin samanlaiset, mutta täysin erilaisia.

Veneen rungon on suunnitellut Marco Lostuzzi nopeutta silmällä pitäen, joten myös matkaversioon päätyvä omistaja voi nauttia kerkeästä matkanteosta. Sisustus ja kannen suunnittelu on Nauta Yacht Designin käsialaa.

GS 48 on hyvä esimerkki uudesta tavasta tehdä massakustomoituja veneitä. Rungon ja kannen muoto on kaikissa sama, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin. Performance-versiot laminoidaan perinteisesti, kun taas Race-mallin runko, kansi ja laipiot laminoidaan käsin ja vahvistetaan hiilikuidulla.

Kansiratkaisu on kaikille malleille yhteinen, mutta Rce-versiossa on 6 tai 8 vinssiä neljäs sijaan, yksi ruori kahden asemesta ja syvempi köli ja peräsin. Lisäksi kisaversion riki ja keulapuomi ovat matkaversiota pidemmät.

Veneen sisustus on modulaarinen ja toteutetaan tilaajan toiveiden mukaan. Toivomuslistaan kuuluu muun muassa ikkunoiden määrä ja sijoittelu ja saapa veneen myös tyystin ilman ikkunoita ja sisustusta, jos kisakärpänen on purrut pahasti.

Ensimmäiset kolme valmistuvaa venettä ovat Performance-malleja ja ne lasketaan vesille tänä keväänä. Hintaa veneelle kertyy Suomen arvonlisäveroineen vapaasti veistämöllä 514 600 euroa.

www.grandsoleil.net