Saksalaisen Hanse Groupin merkkeihin kuuluvan Moodyn uusi DS41 ei ensivilkaisulla vaikuta kovin erikoiselta, mitä nyt suurehko ruffi hieman pistää silmään. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että tämä ei ole ihan perinteinen pursi. Kansi on alempana kuin veneen reunat ja näin mantookit ovat tavallista matalampia. Vene on niin kutsuttua walkaround-mallia, joka on ratkaisuna tuttu moottoriveneistä, kuten esimerkiksi vaikkapa Targoista tai Nord Stareista.

Ratkaisu tekee kannesta suojaisen, mutta sillä on myös muita puolia. Laskettu kansi pienentää sisätiloja, jotka rajautuvat ruffiin ja keulassa korotettuun keskikanteen. Tuplaruorit on sijoitettu perään ja mahdollisimman laidoille, jotta suuri ruffi ei haittaa näkyvyyttä eteenpäin. Heti ruorien etupuolelta alkaa kiinteä biminikatos, joka suojaa sitloodassa purjehdustapahtumaa seuraavaa yleisöä.

Salonki jatkuu kannen tasossa. Sinne astutaan katamaraanimaisista liukuovista. Katamaraaninomaisuus onkin yksi Moodyn suunnittelun julkilausutuista periaatteista. Salongista aukeaa 360-asteen näkymä. Salongin yhteydessä on L-mallinen pentteri, U-muotoinen ruokailuryhmä ja edessä vielä karttapöytä. Karttapöydän äärestä voi myös ohjata venettä.

Makuukajuutat sijaitsevat puoli kerrosta alempana ja niitä on kaksin kappalein. Herrasväen puolella on suuri kaksoispunkka ja runsaasti tilaa. Juniorisviitissä on kaksi erillisvuodetta ja vähemmän tilaa. Ratkaisu on tuttu jo aiemmin mainitusta Targasta. Moodya saa yhden ja kahden toiletin versioina. Kannen matalampien osien ja sitloodan alla on runsaasti säilytystilaa.

Moodyn riki on tehty maailman merille. Siinä on vakiona rullaiso ja tuplakeulastaagi, joihin voi valita vaikkapa itseskuuttaavan fokan ja code zeron tai rullagenaakkerin. Veneen vinssit ovat sähköiset kuten rullalaitteetkin. Kaikki köydet ja säädöt on tuotu taakse kipparin sormien ulottuville.

Moodyn varustelista on pitkä ja perusteellinen, onhan vene tarkoitettu maailmaa kiertäville pariskunnille tai pienille seurueille. Tälle porukalle veneen kuutiotilavuudella ei ole merkitystä, sillä mukavuus, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat listalla ykkösenä. Asiakasryhmä, jolle vene on tarkoitettu ei varmasti myöskään kavahda veneen alkaen-hintaa, joka on kutakuinkin etelähelsinkiläisen kaksion hinta, verottomana 399 000 euroa.

www.moody-yachts.com

www.hansail.fi