Najad julkisti Düsseldorfin venemessuilla 395 mallinsa AC-version, CC-malli seuraa perässä. Ensin mainitussa on perinteinen sitlooda takana ja CC-mallissa on hieman ylempänä oleva keskiohjaamo. Najadin rungon on piirtänyt maineikas Farr Yacht Design ja sisustan Ken Freivogh Design, joka on tunnettu superjahtien arkkitehtina.

Najad on tietoisesti lähtenyt tavoittelemaan ylempää markkinasegmenttiä ja sloganiksi onkin osuvasti valittu ’A True Mini Superyacht’ eli todellinen taskukokoinen superjahti.

Najad 395:sten suunnittelussa yhdistyvät purjehdusominaisuudet, turvallisuus, mukavuus ja tietenkin luksus. Veneen sisustuksen kustomointi on viety erittäin pitkälle, tilaaja voi valita kahden ja kolmen kajuutan, yhden tai kahden wc:n vaihtoehdoista ja erilaisista sisutusratkaisuista pentterin, karttapöydän ja salongin osalta. Yhteensä valintamahdollisuuksia on valmistajan mukaan enemmän kuin yhdessäkään tämän kokoluokan veneessä. Paljon ruksittavaa riittää myös valinnaisten varusteiden listalla.

 

360-kuvat Boot-messuilla esillä olleesta yksilön sisä- ja kansitiloista on katsottavissa tästä.

Sekä AC- että CC-mallin kansi on selkeä ja oleskelutila avara. Tästä osa ansiosta menee lisävarusteena saatavalle suurehkolle targakaarelle, joka pitää isopurjeen skuutin poissa istumakaukalosta sekä tuo ison veneen tuntua. AC mallissa on kaksi ruoria kun taas CC-mallissa on yksi. Veneitä saa kahdella eri kölivaihtoehdolla, vakiokölin kanssa Najadin syväys on 2,1 metriä ja saaristomerelle parempi matala köli vaatii 1,8 metriä vettä alleen.

Najad 395 CC -mallista lisää alla olevassa kuvagalleriassa.