Ovnin mukaan koronaeristys on laittanut suunnittelunystyrät syyhyämään ja tuloksena on malliston ehdottomasti omalaatuisin luomus Ovni 650.

Ovnit tunnetaan paitsi alumiinirakenteestaan ja nostoköleistään, myös ruffin omintakeisesta muotoilusta. Tässä suhteessa merkkiä fanittavien ei tarvitse pettyä, runsasikkunainen ruffikoppi on paikoillaan tässäkin mallissa.

Samoin paikallaan ovat rungon terävät palteet ja aikaisemmin julkistetusta 400-mallista tuttu taaksepäin taittuva, tylppä keula. Estetiikasta voi olla montaa mieltä, mutta pikkusiskon koepurjehdukset ovat osoittaneet muotoilun toimivaksi.

Ovni 650:ssä ruffin katto jatkuu pitkälle taakse suojaten istumakaukalon etuosaa. Tuplaruorit on viety eteen ja perämiehelle on muotoiltu kavennukset biminiin, jotta näkyvyys eteen säilyy. Kaaviokuvissa veneessä on laaja uimatasomainen peräkansi.

Vedenalaisessa osassa näkyy tuplaperäsin ja syvä nostoköli, joka taittuu lähes kokonaan rungon sisälle. Rikiin on piirretty barduunat, joka on hieman erikoista veneen käyttötarkoitusta ajatellen. Uutuusveneestä on vasta kaaviokuvia, joten pidemmälle menevät johtopäätökset ja arviot saavat odottaa.

www.alubat.com