X:t liittyvät aikanaan Prestige mallistoon ilman, että ne syrjäyttävät kumpaakaan nykyistä mallisarjaa eli Prestigeja saa jatkossakin perinteisinä S- ja Flybridge-versioina. 

Ensimmäinen, elokuussa valmistuva valmistuva X-sarjalainen on X70, jonka ensiesittelyn on määrä tapahtua syykuussa Cannesin venemessuilla, jos maailma vain ehtii toipua sitä ennen koronaviruksesta. X70 rakentuu samalle rungolle kuin Prestige 680 S/Fly, mutta mullistaa muun konseptin ja haastaa perinteiset tilaratkaisut. Suunnitelmiin kuuluu X-sarja kasvattaminen 70-jalkaisen jälkeen pienemmällä ja suuremmalla mallilla.

X70:ssä tilaa on käytetty monin keinoin uudella tavalla. Esimerkiksi sivukannet on nostettu pääkannelta flybridgelle, minkä ansiosta kansisalongissa voidaan hyödyntää koko veneen leveyttä ja suuria ikkunoita. Kansisalonki, sen yhteydessä oleva pentteri ja pääkannen avotila ovat kauttaaltaan yhdessä tasossa. Sekä ulos että sisään voi valita mieleiset irtokalusteet, joiden toimittajina on ranskalaisia ja italialaisia designbrändejä. 

Pääkannen avotila on tavanomaista huomattavasti laajempi ja päättyy läpinäkyvään seinämään.  Prestige korostaa sitä kutsumalla takakantta infinity-avotilaksi, joltain reunaltaan äärettömiltä näyttävien infinity-altaiden mukaan. Veden ääreen uimatasolle avautuu peräpeilistä vielä beach club.

Uimatasolta takakannelle ja takakannelta flybridgelle ja flybridgeltä keulakannelle johtaa portaat veneen molemmilta laidoilta. Vaikka portaita ei välttämättä ole niin paljon kuin miltä ensialkuun kuulostaa, tulee olemaan mielenkiintoisa nähdä, kuinka sujuvaa esimerkiksi lepuuttimien kanssa kulkuväylien kulkeminen on. Mutta se lienee useimmiten miehistön murhe.

Keulakansi on nykytrendistä poiketen melko lyhyt, ja varustettu oleskelutilan sijaan vain aurinkotasolla. Flybridge on sen sijaan venytetty äärimmilleen. HT-katon suojassa on ohjaamon lisäksi kulmasohva, ulkopentteri ja ruokailutila, takaosan aurinkokannelle saa mieleisen irtokalustuksen.

Makuukajuuttoja voi olla kolme, neljä tai viisi, jos takakannen alle saatava miehistöhytti lasketaan mukaan. Oheisessa kuvissa esiintyvä pääsviitti eli omistajankajuutta on siirtynyt keskiveneestä keulaan. Leveä ja korkea keula takaa sen, ettei ikkunoiden koosta tai kajuutan muodosta osaa sisäkuvista sen sijaintia arvata.

Konehuoneessa majailee kaksi Volvo Pentan IPS-vetolaitteisiin yhdistettyä D13-dieseliä, tehoiltaan joko 900 tai 1 000 hevosvoimaa. 

www.prestige-yachts.com

www.nauticalpartners.fi