X80 jatkaa tiloja maksimoivalla ”super flybridge”, vaikkei ”kasikympisessä” pääkannen sisätilat eikä yläkansi yllä keulaa saakka. Silti X80 on X95:n tavoin pääosin kolmikerroksinen jahti.

Majoitustilat ovat vakioversiossa alakannella, pääkannella keskitytään avoimen konseptin oleskelutiloihin sekä perä- ja keulakannen ulkotiloihin. Vaihtoehtoisesti pääkennelle voidaan nostaa omistajan sviitti, jolloin keulakannesta muodostuu sille privaatti terassialue. Yläkannella, sillä ”super flybridgellä”, on katettu ja ilmastoitu komentosilta ja sen yhteydessä iso kansisalonki sekä lisää ulko-oleskelutiloja.

Alkuun julkaistuissa tietokonekuvissa on onnistuneesti häivytetty kerrostalomaisia mittasuhteita. Ensimmäiseen valmiin veneen muotoja päästän ihmettelemään oikeissa kuvissa jossain kohtaa ensi vuotta. Designista vastaa Princessin oman tiimin lisäksi kovat nimet Olesinski ja Pininfarina.

Princessin tapaan tietoja tiputellaan vähän kerrallaan. Toistaiseksi on näytetty vain oheiset ulkokuvat ja yksi kansisalongin sisustuskuvaluonnos. Jatkoa varmasti seuraa.

www.princessyachts.com

www.princess.fi