Isoilla moottorijahtivalmistajilla pitää olla jatkuvasti jotain uutta tulilla. Etenkin hulvattomat beach clubit ja seikkailunhalua henkivät explorer-jahdit ovat olleet viime vuosina pinnalla. Ja samaan aikaan tilaa täytyy tietysti luoda lisää.

Princessin otanta aiheesta on uusi X-sarja, joka täydentää brittibrändin valikoimaa yli 20-metristen moottorijahtien luokassa. Pulaa tarjonnasta ei tosin varsinaisesti ole, sillä mallistosta löytyy jo entuudestaan Y- ja M-sarjan moottorijahdit, pienemmistä F- ja S-sarjan flybridge- ja sportbridge-versioista puhumattakaan.

Princess kuvaa uutta X-sarjaa termillä "super flybridge", millä korostetaan valtavia tiloja. Siihen on taas päästy toteuttamalla alus lähes koko mitaltaan kolmikerroksiseksi. Lopputulos ei ainakaan tumman sinisenä ole kaikista kuvakulmista erityisen sulavalinjainen, mutta ainakin väitteet kasvaneesta tilavolyymista näyttävät kerrassaan uskottavilta.

Flybridge-termin käyttö tosin hieman sekoittaa, sillä X95:ssä ei ole lainkaan flybridge-termiin orgaanisesti kuuluvaa yläkannen ulko-ohjaamoa, vaan ilmastoitu ympärikuljettava ohjaushytti, jolla on tietysti tyyliin paremmin sopiva nimitys, skylounge. Sen molemmilla puolilla on runsain mitoin ulko-oleskelutilaa, jota voin kalustella ja varustella mieleisekseen, vaikkapa porealtaalla tai ulkoilmateatterilla.

Pääkannelta löytyy sekä suojaisempaa ulko-oleskelutilaa että sisätiloja, joihin kuuluu isompia ja pienempiä tilakokonaisuuksia joko muodollisempaan tai kodinomaiseen tapaan järjesteltynä. Ensimmäisessä yksilössä omistajan sviitti on nostettu pääkannelle keulaan.

Majoituskannen neljä makuukajuuttaa on sijoitettu keulaan ja keskiveneeseen. Konehuoneen takaa löytyy miehistötilat sekä uimatasolle antava beach club. Moottoreina on kaksi 1 900-hevosvoimaista V12-MANia, joilla bulbikeulaisen X95:n huippunopeus on tarkentunut yli 23 solmuun.

Tästä linkistä voit lukea Totalveneen aiemman X95 artikkelin ja katsoa valmistajan esittelyvideon. 

www.princessyachts.com

www.princess.fi