Uudet plotterit tulevat 7-, 9- ja 12-tuuman kokoisina. Laitteiden sisällä sykkii neliytiminen prosessori, joka on entistä tehokkaampi, lisäten valmistajan mukaan sujuvuutta näytönpäivitykseen ja toimintoihin yleensä. Myös muistikapasiteettia on kasvatettu vanhemmista malleista. Laitteet voivat uusien omien LightHouse-karttojen lisäksi käyttää sekä Navionicsin että C-Mapin karttoja.

Uusien Axiom+ laitteiden näyttöjen maksimikirkkaus on kasvanut 25 prosenttia, josta on iloa varsinkin kirkkaimpina kesäpäivinä. Näytöissä on nanopinnoitettu vettä ja rasvaa hylkivä lasi. Laitteen gps-vastaanotin on 10 hertsinen ja sen herkkyys on valmistajan mukaan entistäkin parempi. 

Axiom+-malleja saa sekä Real Vision 3D Sonar -kaiulla että ilman. Kaikki mallit tukevat Raymarinen ClearCruise -lisätyn todellisuuden toimintoja, jos järjestelmässä on sen vaatimat kamerat. Valmistajan muista laitteista tutut verkko-ominaisuudet ovat mukana myös uusissa malleissa. 

Kaikkien Axiom+-laitteiden käyttöjärjestelmä on uusi Lighthouse 3 Dartmouth. Uudessa käyttiksessä on muutoksia grafiikkaan ja selkeyteen sekä lisätty yhteensopivuutta eri valmistajien laitteiden ja sensorien kanssa. 

Uutuuksien suositushinnat ovat koosta riippuen ja ilman 3D Sonaria noin 924, 1 605 ja 3 095 euroa. Kaiku lisää kunkin laitteen hintaa kahdellasadalla eurolla. Axiom+-mallisto on saatavilla alan liikkeistä tästä päivästä lukien.

Uusia karttoja tulossa

Raymarine on myös kastamassa varpaita karttabisnekseen, kuten Axiom+:n ominaisuusluettelosta voi päätellä. Uudet LighHouse-kartat panostavat nimenomaan navigointinäytön selkeyteen. Kartat perustuvat eri maiden kartta-aineistoja ylläpitävien laitosten tietoihin, kuten kilpailijansakin. 

Uusissa kartoissa on sisäänrakennetut päivä-, hämärä-, yö- ja kirkastilat. Niiden väripalettia voi muokata tarpeen mukaan. Merimerkkien ja symbolien kokoa voi skaalata portaattomasti. Myös merkkien ja symbolien määrää voi säätää. Karttoihin voidaan näyttää Google Mapsistä tuttuja MapBox-satelliittikuvia. LightHouse Premium -palvelun avulla karttoja ja dataa on helppo synkronoida eri laitteiden välillä. 

Yhden maan kartat yhdessä laitteen kanssa on hinnoiteltu 125 euroon. Pelkän kartan ostaja saa kaivaa kuvettaan 180 euron edestä. Ensimmäisenä on julkaistu Yhdysvaltojen ja Britannian kartat, EU-maat seuraavat pian perässä.

www.raymarine.fi