Mallivuoden 2018 Foxit ovat runkoa myöten täysin uusia venemalleja. Entisellään on mallinimien lisäksi oikeastaan veneluokka ja -tyyppi.

Uusi Fox tuodaan markkinoille kahtena versiona, jotka ovat Avant ja BR. Avant on peräpenkiltä ajettava sivupulpettiversio ja BR ohjaamon erillisistuimilla, pulpettien väliovella ja täysleveällä tuulilasilla varustettu bowrider. Peräpenkiltä ajettavaa DC-tuplapulpettiversiota uuteen sukupolveen ei kuulu.

Kuten etukäteen arveltiin, ei Foxin ulkomitat juurikaan kasva. Pituutta on tullut lisää vain 10 senttiä, leveys on ennallaan. Silti sisätiloja on onnistuttu kuvien perusteella kasvattamaan. Laidat ovat selvästi entistä pystymmät ja lattia siten leveämpi. Myös keulan muotoilu on täyteläisempi. BR-version keulaan onkin saatu sovitettua yhtenäinen u-sohva, mikä tässä kokoluokassa on harvinaista.

Avantissa on puolestaan hiukan enemmän vapaata lattiapinta-alaa, vaikka siinäkään ei varsinaisesti tule pulaa istumapaikoista. Molempien mallien kaulasta löytyy näppärä avolokero köysille sekä varsinaiset säilytystilat penkkien alta.

Tuulilasin muoto on molemmissa versioissa uusi. Nykymuodinmukaisesti muodossa korostuu kulmikkuus, ja etenkin BR-versioon on selvästi haettu sukunäköä Eagleen.

Taka-avotilan kohdalla kuvissa näkyy pulpettien alle jäävät kookkaat jalkatilat sekä uudenlaisen, kyynärnojallinen peräpenkki, jonka kookkaan luukun alle on integroitu sekä säilytystilat että kuomutalli. Ajokuomu kuuluu lisävarusteisiin.

Moottorikaivon ympärille levittyvä peräkansi on nykytyylin mukaisesti yhdessä tasossa, joten liikkuminen on mahdollisimman helppoa. Erillistä ankkuriboksia peräkannella ei kuitenkaan näyttäisi vieläkään olevan.

Runko on kuvien perusteella "sileä" eli nousulistaton. Moottorivaihtoehdot ovat ennallaan eli Avantiin voi valita 40- tai 50-hevosvoimaisen Hondan, BR:ään myös 60-heppaisen. Tehokkaammista muodostuu varmasti suositumpia.

Hintoja ei ole vielä kerrottu, mutta ne selviävät varmasti pian. Kovin paljoa ei varmasti mene pieleen, jos arvaa Avantien pakettihintojen asettuvan 20 000 euron tuntumaan ja BR:ien olevan pari tonnia kalliimpia. Foxien ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtuu Düsseldorfin venemessuilla tammikuussa. Suomessa Foxit kuuluvat luonnollisesti Helsingin VENE BÅT -messujen uutuusantiin.

www.silverboats.fi