Ennen vanhaan puhuttiin pelastusvöistä. Ne olivat pitkulaisia, ylävartalon ympärillä pidettäviä laitteita, jotka kelluttivat veden varaan joutunutta.

Nykyään on paljon harrastuksia, joissa ei ole käytännöllistä pitää täysimittaista pelastusliiviä, paukku- tai muunlaista. Tällaisiin harrastuksiin, kuten sup-lautailuun tai surffaukseen Spinlock on kehittänyt Alton, pelastusvyön nykyaikaisen vastineen. Valmistaja uskoo tuotteensa vastaavan käyttäjien todellisia tarpeita.Alto puetaan ylävartalon ympärille ja säädetään käyttäjän mukaan. Kevyenä se ei juuri menoa haittaa. Siinä ei ole automaattilaukaisua, joka luonteeltaan varsin uivissa harrastuksissa ei olisikaan tarkoituksenmukaista. Alton voi pukea etu- tai takapuolelle, oman maun ja tarpeiden mukaan. Kevyenä ja melko huomaamattomana asusteena tällaista turvavälinettä tulee varmasti käytettyä – varsinkin niiden, jotka ovat aiemmin hylkineet isoja ja kömpelöitä liivejä.


Kelluke laukaistaan käsin. Siinä on 16 gramman CO2-panos, joka antaa 75N kelluvuuden. Vyö kelluttaa kainaloiden alta kuin uimarengas. Se on helppo pakata uudestaan ja ladata uusi panos. Tuotteeseen on saatavana lisävarusteena kellukkeen valaisin ja pilli. Valmistaja ei ole vielä vahvistanut hintaa.

www.spinlock.co.uk