Big Catin suunnitelleen Houseboat Villa Oy:n toimitusjohtaja Juha Pärnänen korostaa, että kyseessä ei ole mikään saunalautta, vaan laivamainen luksuskesämökki isoine aurinkokansineen. Big Catin rakenne muistuttaa katamaraania: alla on ponttoonit, runko on kevyttä ja jäykkää komposiittia

Liikkumiseen tarvittava energia saadaan kahdesta perämoottorista ja käyttösähkö aurinkopaneeleista. Aluksen matkanopeus on kahdeksan solmua. Big Catista löytyy myös telakointipiste vesijetille.

Alusta voidaan ohjata sekä ylä- että alaohjaamosta. Rakenne on tasapainotettu niin, ettei se kallistu, vaikka ihmiset olisivatkin samalla laidalla.

Big Catin rakenne koostuu moduuleista, joten alus voidaan rakentaa valmiiksi ja viimeistellä halutun vesistön äärellä. Erikoiskuljetuksella valmis alus voidaan siirtää haluttuun paikkaan, mutta lähes 16 metrin pituus ja yli kuuden metrin leveys aiheuttavat omat haasteensa siirrolle.

Aluksen asuntopinta-ala on 50 neliömetriä. Sisätiloissa on keittiö, olo- ja makuuhuone sekä sauna- ja pesutilat. Kaikissa sisätiloissa on lattialämmitys.

– Sisätilat pysyvät hyvin lämpiminä lattialämmityksen avulla pikkupakkasellakin. Alusta ei myöskään tarvitse telakoida talveksi, sillä sen runko kestää jäiden paineen, vakuuttaa Pärnänen.

Ylinnä on aurinkokansi sekä lisää oleskelutilaa osin katetuilla alakansilla edessä ja takana.

Big Catista on suunnitteilla myös energiatehokkaampi hybridimalli, joka käyttää ajoon sähkömoottoreita. Tavoitteena on tehdä asuntolautasta mahdollisimman energiaomavarainen, mm. aurinkoenergiaa paremmin hyödyntämällä. Big Catin lisäksi suunnitteilla on myös pienempi vesijetillä työnnettävä alus.

www.houseboatvilla.fi