Hollantilainen Van der Valk on rakentanut historiansa ajan keskimäärin kaksi venettä vuodessa. Pari vuotta sitten esitelty BeachClub-konsepti on herättänyt siinä määrin huomiota, että tahtia saattaisi hyvinkin olla mahdollista kiristää, jos veistämö siihen vain haluaa ryhtyä.

Ostaja ensimmäiselle BeachClub-mallille löytyi nopeasti, 19-metrinen BeachClub 600 valmistuu luovutuskuntoon pian. Sarjan seuraavan veneen tuotanto käynnistyy heti perään ja sen on määrä valmistua vielä vuoden 2018 aikana.

Se on kantamallia vähän isompi, tyyppimerkinnältään 660 ja pituudeltaan 20,5 metriä. Paperilla on lisäksi 100-jalkainen BeachClub 1000. Kaikkien suunnittelusta ovat vastanneet Ginton Naval Architects ja Cor D. Rover Design -toimistot.

Koko BeachClub-sarjan tavoin 660 rakentuu normaalista poikkeavan tilaratkaisun varaan. Ensinnäkin moottorit (2 x 725 hv Volvo Penta IPS950) on sijoitettu aivan rungon perään, uimatason alle. Uimataso on tosin tässä tapauksessa melko voimaton kuvaus 17 neliön terassista.

Tavanomaisempi avotila kiinteine sohvaryhmineen on "terassikantta" ylempänä ja tavanomaiseen tapaan varsin luontevassa yhteydessä sekä ylä- että sisäohjaamoon ja sen yhteydessä olevaan kansisalonkiin.

Korkealla olevan takakannen alle voisi kuvitella hollantilaisten teräsveneiden tapaan palatsimaisen makuukajuutan, mutta BeachClub-konseptiin se ei kuulu. Sen sijaan 27 neliön tila on kalustettu valtaisaksi salongiksi, jonka toiminnallisuutta tukee sen jatkeeksi omaan nurkkaukseen sommiteltu pentteri.

Monen nykyjahdin sisätiloista avautuu isojen ikkunoiden ansiosta hulppeat näkymät ulos, mutta BeachClub panee vielä vähän paremmaksi, sillä alasalongin takaseinä avautuu laajasti muodostaen suoran yhteyden uimatasolle.

Kansitiloista suurin on kuitenkin 25 neliön keulakansi, joka 660:ssä hyödynnetään maksimaalisesti. Keulakannen tilaratkaisuksi on tarjolla liuta vaihtoehtoja, joiden ääripäitä voi tarkastella oheisista pohjakuvista.

Majoitustiloja löytyy omistajapariskunnan lisäksi neljälle vieraalle ja kahdelle miehistön jäsenelle, joten ulko- ja oleskelutilat mahdollistavat majoittuneille hyvinkin omassa rauhassa oleilun tai tuntuvasti suuremman porukan viihdyttämisen päiväristeilyillä.

BeachClub 660:n runko ja kansi valmistetaan alumiinista, joten kiloja ei ole kertynyt aivan niin paljon kuin vastaavan kokoisille teräsveneille.  Se osaltaan mahdollistaa veneelle luvatun 24 solmun huippunopeuden ja 19 solmun matkavauhdin.