Kosketusnäytöt ovat tulleet kaikkiin laitteisiin. Kännykän, tabletin, tietokoneiden sekä navigaattorien ja plotterien käyttäjät ovat kukin vuorollaan päässet osallisiksi kosketusnäytön tuomasta käyttömukavuudesta ja yleisestä näppäryydestä.

Nyt siis myös AISissa on itsessään kosketusnäyttö, jonka kautta kohteiden seuraaminen, lisätiedot ja erilaiset turvatoiminnot saa käyttöön kätevästi. Vesper Marinen WatchMate Vision2 on itsenäinen B-luokan. eli siviilikäyttöön tarkoitettu lähettävä ja vastaanottava, AIS-yksikkö integroidulla gps:llä, joka ei tarvitse muita laitteita toimiakseen.

Laitteessa on 5,7-tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, jossa on valmistajan mukaan laajat katselukulmat ja kirkas kuva, ja se toimii myös polarisoivien aurinkolasien kanssa.

Laitteen käyttökelpoisuutta lisää siihen rakennettu älykäs törmäysvaroitin, joka tarkkailee oman ja muiden alusten kurssia ja nopeutta ja ilmoittaa potentiaalisesta törmäysvaarasta, kun alusten kurssit ovat oikeasti kohtaamassa. Laitetta voi käyttää myös perinteisen gps:n tapaan ankkurivahtina sekä mob-paikantimena. Yhdistettynä muihin laiteisiin nmea:n tai wifin kautta sen käyttökohteita voi laajentaa entisestään.

Nykymuodin mukaisesti laitteen ohjausta ja varoituksia varten on saatavilla deckWatch App -sovellus Android- ja iOS-mobiililaitteille. Marine Vision2 -laitteen hinta on 1 519 €.

www.vespermarine.com

www.marinea.fi