Uutuutta ei ole vielä laskettu vesille, mutta valmistajalla lienee intressi pitää asiakaskunnan kuolaneritys hyvissä kantimissa. 101-jalkainen vene on Judel/Vrolijkin käsialaa, kannen designista on vastannut Pininfarinan muotoilutoimisto. Vene on mallia semi-custom, eli samalle rungolle saadaan hyvinkin erilaiset sisutukset ja kansilayout, aina kulloisenkin tilaajan oikkujen mukaan.

Wallyt tunnetaan nopeina veneinä, joiden hallinta-automaatio on viety äärimmäisyyksiin jopa siinä määrin, että 100-jalakaista venettä voi hyvin ajaa yksin. Wallyissa ei ole juuri näkyviä ruffeja, ja vaikka sisätiloja on enemmän kuin varmasti tarpeen, on tasainen ulkotila se, josta valmistaja tunnetaan. Tätäkin venettä myydään mainostamalla esimerkiksi sen vajaan 35 neliömetrin auringonottotilaa takakannella. Ei ehkä ensimmäinen kriteeri kotivesillä, mutta kullekin halujensa mukaan.

Veneessä on Wally patentoima Magic Keel -nostoköli, joka on toteutettu niin, ettei se vie sisätilaa. Sisätiloista puheen ollen – venettä myydään toki hytttimäärillä, mutta omistajat ja käyttötarkoitukset huomioiden Wally on oivaltanut myyntivaltiksi sisätilojen osioinnin tärkeyden. Esimerkiksi vieraille ja isäntäväelle omat salongit ja niin edelleen.

Kaikki tämä siis sen lisäksi, että veneessä on luonnollisesti erilliset tilat miehistölle ja kaikenlaiselle ruoka-, vaate- ja muulle huollolle. Lisäksi pääkannen alla on tila neljämetriselle yhteysalukselle.

Wally 101 ei hidas vene. Suorituskykyennusteiden mukaan se kryssii kuuden sekuntimetrin tuulessa 12 solmua ja hieman kovemmalla tuulella 20 solmua menee rikki avotuulella puolivahingossa. Kaiken kaikkiakaan varsin houkutteleva vene mukavalle samanhenkiselle porukalle – pääsyvaatimuksena se, ettei puute ole pikkurahasta.

www.wally.com