Suomen vinkkelistä uutukainen lienee koko malliston mielenkiintoisin, mutta veistämöllä on huomattu, että noin 40-jalkaisten veneiden kysyntä on kuumaa muuallakin. X4.0 ottaa oman kilpailutilansa tässä kokoluokassa muun muassa Dehler 38:n, More 40:n tai Grand Soleil 39:n ohella. Niin ja onhan X-Yachtsilla myös oma, matkavenemäisempi Xc 38.

X4.0 kuuluu ulkoisilta piirteiltään samaan sukupuuhun X-sarjan muiden mallien kanssa. Avotila ja sisustus on muotoiltu samalla tyylillä kuin X4.3:ssa sillä erotuksella, että tässä tila ei riitä omistajan sviitille, jossa on oma wc keulassa. Toiletti sijaitsee aina takana.

Epäilemättä myös veneen luonne edustaa tyypillistä X:ää, jonka dna:ta määrittelevät suorituskyky, veneen helppo käsiteltävyys ja retkiveneluokitus.

X4.0:n kansi edustaa puhdaslinjaisuutta, jossa köydet on piilotettu kansirakenteiden sisään. Itseskuuttaava fokka helpottaa purjehtimista, mutta voimakkaampi genua on edelleen saatavana.

Sisustus tulee kahdella kajuutalla ja yhdellä toiletilla. Piste.

Takakajuutan tuplavuoteen voi korvata kahdella erillisellä punkalla, ja sisustusmateriaaleissa on valinnan varaa, mutta siinä ne vaihtoehdot ovat.

Tällä ratkaisulla sisätilasta on tehty fiksu ja tilava. Keulassa on hyvän kokoinen kajuutta, ja salongin pöydän ympärille mahtuu useampikin kuin oman veneen väki.

Ja samalla on varmistettu reilut säilytystilat, jotka riittävät myös vaihtoehtoisille purjeille.

X4.0:n valmistuminen on aikataulutettu siten, että runko 1 lasketaan vesille tehtaalla Tanskassa juhannusaattona 21.6.

Syksyn aikana vene on nähtävissä esittelykiertueella muutamilla isoilla venemessuilla, ainakin Southamptonissa, Hiswassa, Cannesissa ja Genovassa.

Veneen perushinta asettunee 250 000 euron tienoille, ja siihen lähdetään ynnäilemään erilaisia lisiä.