Sivustolla 46 vierailijaa

31.03.2020

Mitä uutta?

165 BR on AMT:n pienin ja ensimmäinen alle viisimetrinen bowrider-malli. Paljon pienempään mittaan bowrider-tyyppistä tilaratkaisua ei ylipäätään saa survottua, ellei tingitä joko käytännöllisyydestä tai kalustuksesta.

Bowriderille tunnusomaisia piirteitä ovat koko veneen levyinen, enemmän tai vähemmän yhtenäinen tuulilasi ja ohjaamon erillisistuimet. Läpikuljettava tuulilasi jakaa tilat pienempään etu- ja suurempaan taka-avotilaan, jotka toimivat veneen oleskelu- ja matkustustiloina. Valtaosassa bowridereista läpikulku tapahtuu keskeltä eli laidoille sijoitettujen ohjauspulpetin ja apukuskin pulpetin välistä, kaksiosaisen pulpettien välioven kautta. 

Kulkuväylä on myös AMT:ssä keskellä, mutta kirkkaasta pleksistä tehty väliovi on harvinaislaatuisesti yksiosainen. Se ei muotoilullisesti sulaudu ihan täysin pulpettien tuulilasien muotoon, mutta ei erityisesti hyppää silmillekään. 

Oven käytettävyys on kaksiosaisiin ratkaisuihin verrattuna vaivatonta ja nopeaa, mikä helpottaa veneessä liikkumista. Yksiosaisen oven mahduttaminen alle viisimetriseen veneeseen on AMT:ltä mainio suoritus.

Paria pykälää isommista bowridereista tuttua designia löytyy myös 165 BR:n perästä, jossa molemmilla laidoilla on reilun puolen metrin mittaiset, yhdessä tasossa olevat uimatasot ja niiden välissä olevan moottorikaivon osittain kattava kulkutaso.

Aniharvan alle viisimetrisen avoveneen uimatasoilla voi varsinaisesti kulkea tai toimia, mutta AMT:ssä se onnistuu. 

Tässä kokoluokassa ennen näkemätön ratkaisu on myös polttoainetankin korkin, polttoainesuodattimen ja polttoaineletkun käsipumpun sijoittaminen erilliseen, Abloy-lukolla varustetulla luukulla suljettavaan tilaan styyrpuurin peräkulmaan.


Kuvat

Tekniset tiedot

Pituus 4,90 m
Leveys 2,08 m
Syväys 0,40 m
Paino 450 kg
Pohjakulma 18°
Polttoainesäiliö 60 l
CE-luokitus C
Kantavuus 6 henk.
Tehoalue 50–60 hv
Moottorityyppi Perämoottori, L.riki
Koeajomoottori 60 hv Honda BF60 LRTU
Huippunopeus 32 kn @ 6 200 r/min
Kulutus @ 25 kn 0,5 l/mpk @ 5 100 r/min
Melutaso @ 25 kn 84 dB(A) @ 5 100 r/min

 

Lisä- ja yhteystiedot

Valmistusmateriaali Lujitemuovi
Valmistusmaa Suomi
Valmistaja AMT-Veneet Oy, Kontiolahti
  www.amtboats.fi 
Markkinoija Oy Brandt Ab, Vantaa 
  www.hondamarine.fi 

 

Pakettihinnat ja moottorivaihtoehdot

19 990 € 50 hv Honda BF50 LRTU
20 990 € 60 hv Honda BF60 LRTU

Keskustele