Sivustolla 58 vierailijaa

31.03.2020

Vastinetta rahalle?

AMT:n vakiovarustusta voi pitää varsin järkevänä ja kattavana. Vakiopaketissa on mukana on arvovarusteita, kuten Raymarinen 9-tuumainen Axiom-monitoiminäyttö karttaplotterilla, kaiulla ja ajotietokonetoiminnoilla, mutta myös pienempiä oivalluksia ja kohteliaisuuksia, kuten varapolttoainekanisteri (60 litran kiintotankin lisäksi), kiinnittymisvarusteet ja pääsäilytystilojen luukkujen kiinteästi asennetut Abloy-lukot.

Ohjaamon pehmustetut ja suojahupuilla varustetut erillisistuimet ovat mukavat, ja myös peräsohvan istuin- ja selkänojapehmusteet kuuluvat vakiopakettiin. Etupenkkien istuinpehmusteet ostetaan lisävarusteina.

Pulpettien väliovi on luonnollisesti vakiovaruste. Se on varustettu lukitussalvalla isolla kahvalla ja pysyy auki magneetilla. Myös takapenkin selkänojaan integroitu kuomutalli tulee aina mukaan, ruksasi lisävarustelistalta löytyvän ajokuomun tai ei. Tyhjää kuomutallia voi hyödyntää myös pitkien esineiden säilytystilana.

165 BR:n toteutus on yksityiskohtia myöten huoliteltu ja laadukas, vaikka yleisilme näyttää ensivilkaisulta melko pelkistetyltä. Kokonaisuus huokuu kuitenkin harkittua suunnittelua ja huolellista toteutusta. Kun jokaisen sopen on kolunnut, oikeastaan ainoaksi vähänkään negatiiviseksi muistijäljeksi jää näppituntumaltaan ei niin mukavat luukkujen salvat. 

Yksi AMT:n kaksikuorirakenteen valtteja on täysin umpinainen kansimuotti. Se tarkoittaa, että vaikka pohjaan tulisi reikä, ei vesi pääse kuin rungon ja kannen väliin, ja veneen voi vielä ajaa vielä omin voimin rantaan. AMT kutsuukin ominaisuutta "aina rantaan rakenteeksi".

Vaikka viisimetriset bowriderit ovat erittäin suosittuja, on AMT löytänyt 165 BR:llä ehkä hieman yllättäenkin uniikin markkinaraon, jossa ei muita kaksikuorirakenteisia bowrider-tyypisiä venemalleja ole. Se ei silti tarkoita, etteikö varteenotettavia vaihtoehtoja olisi. Niistä viisi on esitetty oheisessa vertailutaulukossa.

Mitoiltaan, rakenteeltaan ja hinnaltaan läheisimmät verrokit ovat Bella 485 ja Sting 485, mutta ne eivät ole tilaratkaisultaan bowridereita vaan sivu- ja keskipulpettiveneitä. Yksikuorinen Suvi 50 Duo on selvästi edullisempi ja alumiinirunkoiset mutta lujitemuovisisustaiset Silver Fox BR ja Cross 49 BR selvästi kalliimpia.

Tästä otannasta AMT 165 BR tuntuisi löytävän paikkansa luonnikkaasti, tarjoten mainion vastineen rahalle. 


Kuvat

  • Teksti ja kuvat: Jan Sjölund

Hinnat ja varusteet

Hinta ilman moottoria ei ilmoiteta
Pakettihinta 50 hv 19 990 € (Honda BF50)
Pakettihinta 60 hv 20 990 € (Honda BF60)
Ajotietokone vakio (nmea2000)
Nfb-ohjaus vakio
Hydrauliohjaus
Pilssipumppu vakio (automaattinen)
Virtapistoke vakio (12 V)
Säädettävä veneistuin vakio, 2 kpl (etäisyyssäätö, kääntyy, suojahuput)
Säädettävä ohjauspyörä
Karttaplotteri ja kaiku vakio (Raymarine Axiom 9)
Audiolaite
Väliovi vakio
Ajokuomu 850 €
Kuomutalli vakio
Satamapeite 380 €
Istuinpehmustesarja, etu / taka 220 € / vakio
Aurinkotaso
Pöytä
Lattiapinnoitus vakio (harmaa liukuestomaalaus)
Vetokaari
Säilytystilojen lukot vakio (2 kpl)
Kiinnittymisvarusteet vakio
Erikoisrunkoväri
Eliönestomaalaus
Kölirauta 260 €
Testivene 21 840 €

Keskustele