Sivustolla 45 vierailijaa

21.08.2017

Mitä uutta?

AMT 190 BR on runkoa myöden täysin uusi venemalli, jonka viitoittaa väylää AMT:n uudelle mallisukupolvelle. Sen muotoilussa on entistä enemmän nykyaikaista kulmikkuutta, päättyviä linjoja ja pokkauksia, etenkin perässä ja laidoissa. Toki myös keula on muotoiltu muodikkaasti aiempaa pystymmäksi, vaikka keularanka taittuukin veteen tavanomaisen loivassa kulmassa.

Rungossa uutta on kaksoispallerakenne, millä on pyritty korostamaan syvän v-rungon etuja ja minimoimaan heikkouksia. Ylempi ja ulompi pallelinja kantaa venettä uppoumanopeuksilla ja paikallaan ollessa, parantaen vakautta ja helpottaen liukuunnousua. Liu'ussa 190 BR nousee alemman ja sisemmän palteen ja rungon nousulistojen varaan, jolloin kulkuvastus pienenee ja ajettavuus terävöityy.

Tilaratkaisu ei ole pienten bowriderien luokassa mullistava, mutta aiemmin lähinnä isommista bowridereista tuttuja yksityiskohtia on onnistuttu hyvän suunnittelun ja näppärän toteutuksen avulla siirtämään entistä pienempään kokoluokkaan.

Tällaisia kohteita ovat muun muassa uimatasoista ja osittain katetusta moottorikaivosta koostuva yhtenäinen ja helppokulkuinen peräkansi, matalan kynnyksen ja optimaalisen porraskorkeuden omaava kulkuväylä avotilaan sekä taittuvalla selkänojalla varustettu apukuskin istuin, jonka pystyy yhdistämään poikittaisen peräsohvan kanssa yhtenäiseksi L-sohvaksi.

 


Kuvat

Tekniset tiedot

amt190br medium

Hinta: alk. 22 900 € (ilman moottoria) alk. 31 990 € (80 hv Honda BF80)
Pituus: 5,60 m
Leveys: 2,25 m
Paino: 700 kg (ilman moottoria)
Pohjakulma: 20°
Polttoainesäiliö: 100 l
CE-luokitus:  C
Kantavuus: 7 henkilöä
Tehoalue: 80-115 hv
Koeajomoottori: 100 hv Honda BF100
Huippunopeus: 36,8 kn
Kulutus @ 25 kn: 0,8 l/mpk
Valmistusmateriaali:

Lujitemuovi

Valmistaja:

AMT-Veneet Oy, Kontiolahti
www.amtboats.fi

Keskustele