07.09.2017

Mahtuuko mukaan?

Bella 620 C:n tilatarjonta on hämmästyttävän hyvää. Kahden käyttökelpoisen kokoisen avotilan sekä kuuden hengen ohjaushytin sovittaminen kuusimetriseen runkoon on loistosaavutus suunnittelutiimiltä.

Etuavotilan osalta oleellisinta on sujuva läpikuljettavuus, mikä toteutuu kaikkiin suuntiin hyvin. Varsinaista turkkitilaa ei ole paljoa, mutta lähes penkinkaltaisesti korotettu keula ja styyrpuurin sivu toimivat kulkemisen ohella myös kalastustasoina.

Etuovi on toteutettu perinteiseen tapaan, joten kulkuaukko jää sen verran pieneksi, että kynnyksen ylittäminen ja sisään laskeutuminen ei suju täysikasvuisilta kuin ladon ovista. Sopivat liikeradat tuntuvat kuitenkin löytyvän nopeasti jo parin kulkukerran myötä.

Hytin keskikäytävällä on läpikulkua ajatellen riittävän leveä ja korkea. Takaovesta sujahtaa läpi etuovea helpommin.

Hytin istumajärjestys on 2 + 2 tai 2 + 4. Ensimmäisessä vaihtoehdossa käytävän molemmilla puolilla istutaan perätysten eli kaikki matkustavat kasvot menosuuntaan. Jälkimmäisessä järjestyksessä peräpenkkien selkänojat sovitetaan täydentämään istuimia, jolloin hytin molemmille laidoille muodostuu kahden istuttavat pitkittäiset sohvat.

Illan tullen muunneltavuutta voi ulottaa vuoteen tekoon, joka syntyy asettamalla pitkittäisten sohvien selkänojat putkien varaan käytävälle. Lopputuloksena on tähän kokoluokkaan kohtuullisen tilava parivuode.

Muut retkimukavuudet syntyvät lisävarustelistalta löytyvistä jääkaapista, liedestä ja juoksevasta vedestä. Tilavarausta wc-istuimelle Bella ei tähän koppiin ole ryhtynyt sovittamaan.

Taka-avotila on sen verran kookas, että se kestää jossain määrin vertailun jopa etuhytti- eli pilothouse-veneiden kanssa, mikä keskihyttiveneelle on tietysti loistosuoritus.
Hyvin hyödynnetyt sentit valuvat kuitenkin hitusen hukkaan, sillä avotilan käytännöllisyys ja monikäyttöisyys eivät ole ihan tapissa.

Esimerkiksi kuormaa avotilassa voi kuljettaa vain sellaista, joka ei avoimesta perästä pääse tippumaan pois kyydistä. Oleskeluun olisi puolestaan tilaa, muttei kalustusta. Styyrpuurin laidalle saa tosin lisävarusteena klaffipenkin, mutta siitä on vielä matkaa joidenkin kilpailijoiden sohviin, pöytiin tai jopa aurinkotasoihin. Myös kalojen narraamiseen tilaa on sinänsä hyvin, mutta vähänkään vakavampaa suhtautumista vaikkapa uisteluun ei avotilan varustuksessa tai tehdaslisävarustelussa ole nähtävissä.

Suljettavia säilytystiloja on sekä venevarusteille että muille tavaroille lähtökohtaisesti hyvin, mutta mahdollinen lisävarustelu muuttaa tilannetta aika paljon. Esimerkiksi avotilan klaffipenkin ruksaaminen syö avotilan styyrpuurin laitalokeron ja lämmitin paapuurin kaapin. Sisällä säilytystiloja verottaa puolestaan pentterivarustus.

Kuvat

Tilamitat

   
Ulkotilat Keulakannen pit 35 cm
  Etuavotilan lattian pit 65 x lev 80–105 cm
  Etuavotilan penkin pit 140 x lev 110 cm
  Sivukansien lev 15/7,5 cm (sp/pp)
  Taka-avotilan lattian pit 125 x lev 165 cm
  Sisälaitakork etuavotilassa 78 cm
  Sisälaitakork taka-avotilassa 64 cm
Sisätilat Ohjaushytin pit 230 cm
  Ohjaushytin lev 180 cm
  Takapenkkien lev 60/105 cm (poikittain/pitkittäin)
  Vuoteen pit 195 x lev 105 cm
  Seisomakorkeus 188 cm

Keskustele