Sivustolla 34 vierailijaa

02.01.2019

Mahtuuko mukaan?

P6:n tyyppihyväksynnän mukainen kantavuus on viisi henkilöä eli pari päätä vähemmän kuin pääkilpailijoilla. Kaikille viidelle löytyy istumapaikka hytistä, hiukan sovitellen jopa niin, että kaikki voivat istua katse ajosuuntaan.

Suurien ikkunoiden ja harkittujen mittojen ja materiaalisävyjen ansiosta hyttiä voi kuvailla avaraksi, vaikka täyteen päälukuun kuormattuna tunnelma varmasti tiivistyy. 

Hytin läpikuljettavuus toimii muuten hyvin, mutta etuovi on pieni. Etenkin sisään astuminen vaatii useimmilta paitsi hartialinjan kääntämistä myös syvään kumartumista. Takaovi on tilavampi ja sujuvampi kulkea, eikä läpikuljettavuudelle ole esteitä. Hytin seisomakorkeus riittää hyvin.

Säilytystiloja ei ole mitenkään erityisen hulppeasti, mutta veneilyvarusteiden lisäksi mukaan kyllä mahtuu hiukan matkatavaroitakin. Yhteysvenekäytössä myös avotilat toimivat luontevina kuormatiloina. P6:ssa tämä pätee myös taka-avotilaan, jonka turkki on selvästi uimatasoja alempana. Avotilan takareunaan muodostuu siis selkeä kynnys, minkä ansiosta lattialle laitetut tavarat eivät pääse tippumaan kyydistä.

P6:n avotiloista kumpikaan ei ole mitoiltaan luokkansa suurimpia, sillä pituusmitasta on uhrattu ison hytin lisäksi suhteellisen paljon myös uimatasoille. Niiden ansiosta perän kautta veneeseen kulkeminen käy sujuvasti, myös kylkiparkkitilanteissa. Myös keulan avotilassa kulkuväylät ovat kunnossa, joten P6:n tapauksessa avotilat ovatkin lähinnä kulkuväyliä ja kuormatiloja.

Kuvat

Keskustele