Sivustolla 38 vierailijaa

18.05.2018

Mahtuuko mukaan?

Merry Fisher 1095 tuntuu heti ensi askeleilta isolta ja tilavalta. Yksi oleellinen tekijä siihen on pääkulkuväylien väljyys. Tilavalta uimatasolta on kunnon portti avotilaan ja sivukansillakin liikkuu mielikseen. Ovista mahtuu kulkemaa sisään ja ulos hyvin.

Avotilan peräsohva on pienempien Merry Fisherien tapaan pituussuunnassa liukuva. Avotila voi siis olla tarpeen mukaan suurempi tai pienempi, uimatasojen ja moottorikaivon kustannuksella. Moottorit mahtuvat kippaantumaan ylös vain sohvan ollessa etuasennossa.

Kansisalongin tilaratkaisu on perinteisen tehokas. Paapuurin laidalla on kahdesta sohvasta ja pöydästä muodostuva dinetti, styyrpuurissa ohjaamo ja sen jatkeena pentteri. Sama kokoonpano toimii myös pienemmässä mittakaavassa pienemmissä veneissä, joten MF1095:ssä on havaittavissa jopa tiettyä väljyyttä. Dinettiin mahtuu neljä aikuista ihan mukavasti ja pentterissä on riittoisasti sekä säilytystiloja että laskutasoja.

Keulakajuutassa on tilaa säästävä liukuovi ja pituussäädettävä sänky. Sen ansiosta vuoteen ja oven väliin jää enemmän pukeutumistilaa, jos vain sänkyä viitsii säädellä ja petailla edestakaisin. Tuskin viitsii.

Paapuurin makuukajuutassa on pitkittäinen parivuode, eteistila ja pieni pukeutumispenkki. Tilaa ei ole läheskään niin paljon kuin kymmenmetristen parhaissa midcabineissa, joten kolmen makuukajuutan tilaratkaisussa on omat kompromissit. Silti "kakkoskajuutta" riittää tiloiltaan ihan mukavaan yöpymiseen.

Säilytystiloja on kaappien ja lokeroiden muodossa hyvin, mutta kaappien varustus jää paikoin vähän vajaaksi. Hyllyjä, tankoja tai koukkuja on toki suhteellisen helppoa lisäillä jälkikäteen, ja maahantuojalla on ollut tapana niin tehdäkin. Pientavaralokeroita kaipaisi sinne tänne lisää.

 

Kuvat

Tilamitat

Sivukansien leveys pp 15 / sp 30 cm
Seisomakorkeus kansisalonki 192 cm
  keulakajuutta 178 cm
  pp keskikajuutta 190 cm
  sp keskikajuutta 190 cm
  toiletti 185 cm
Sohvat kansisalonki 110 ja 110 cm
  avotila 205 x 160 x 110 cm
Vuoteet keulakajuutta 185–205 x 155 cm
  pp keskikajuutta 195 x 135 cm
  sp keskikajuutta 200 x 100 cm
  kansisalonki 190 x 110 cm

Keskustele