Sivustolla 111 vierailijaa

03.04.2019

Mahtuuko mukaan?

Kuten alussa todettiin, ei Tigerit tuo tilankäytöllisesti mukanaan mitään mullistusta, vaan molemmat ovat perusratkaisuiltaan varsin tyypillisiä lajinsa edustajia. Toimivaa konseptia on turha lähteä muuttamaan, joten Silverilläkin on keskitytty kokonaisuuden hiomiseen.

Ja siinä on myös onnistuttu. BRZ:n keulatila on toimiva. Kulkuväylä on hyvä, ja lisävarusteena valittavat istuinpehmusteet mukavat. Korkeiden ja vähän tavallista muhkeampien selkänojien ansiosta laitapenkeillä on mukava istua pulpettiin nojaten ja jalat sohvalle nostaen.

Sohvien alta löytyy tuttuun tapaan säilytystilaa, joka jatkuu molemmilla puolilla pulpettien alle. Isompia ja pidempiäkin esineitä mahtuu siis mukaan.

DCZ-version keulakajuutta on niin niukka kuin suinkin, ollakseen kuitenkin kahden aikuisen yövyttävissä. Ylimääräistä tilaa mihinkään suuntaan ei kuitenkaan ole, eikä mukaan ole mahtunut asennus- ja käyttöpaikkaa edes kemialliselle wc:lle, vesivessasta puhumattakaan. Avotilan alle työntyy kuitenkin säilytystilana hyödynnettävä onkalo, jossa tarvittaessa avotilan puolelle nostettavaa kemssaa pystyy säilyttämään.

Bowridereissa ja daycruisereissa tärkein tila on perän avotila, ja se on Tigerissa osunut maaliin. Etenkin leveyssuunnassa olemassa olevat sentit on hyödynnetty hyvin, minkä ansiosta tilaratkaisuksi valittu u-sohva ei ahdista. 

Veneessä oleskelua ajatellen u-sohva on seurallinen ratkaisu, varsinkin kun myös avotilan pöytä kuuluu Tigerissä vakiovarustukseen ja sohvan istumamukavuus on korkeiden selkänojien ansiosta kohdillaan. 

Selkänojapehmustus kätkee täysin taakseen kuomun kaaret sekä tavanomaisen kuomutallin. Kuomuun pääsee käsiksi varsin helposti avaamalla kuusi nepparia ja taittamalla selkänojat auki. Kuomu on varsin linjakas, mikä tarkoittaa myös suhteellisen rajoittunutta, reilun 160 sentin seisomakorkeutta.

Kuvat

 

 Tilamittoja

Avotilan sisäpituus lattitasossa 175
  istumatasossa 222
Avotilan sisäleveys ohjaamossa 197
  perässä 193
Avotilan u-sohva 117 x 155 x 120–160
Avotilan pöytä 88 x 77
Avotilan aurinkotaso 155 x 120–160
Uimatasojen pituus 50 + 40
Tuulilasin korkeus 120
Ohjaamo ratista selkänojaan 50–63
  ratista kehän alareunasta/keskiöstä lattiaan 58/74 
  istumakorkeus 41
Kajuutan vuode pit 130–185 x lev 60–167
Keulan laitapenkit pit 100
Seisomakorkeus kajuutassa 120
  avotilassa kuomun alla 163
Istumakorkeus kajuutassa 70

Keskustele