Kun paketissa on erilliset makuukajuutat aikuisille ja lapsille, neljän hengen mukava matkustamo ja aterio sekä ulkona että sisällä ja helppokulkuiset kannet, ollaan jo aika pitkällä pienen perheen lomavenelistalla. Kun listaan lisätään vielä kelpo pentteri ja toiletti, aurinkotasoksi muuntuva peräsohva ja kaksi 200-hevosvoimaista Yamaha-perämoottoria, päädytään Beneteau Antares 9:siin.

Pakettihinnaksi messuilla tarjottu 113 000 euroa edustaa uusien, yhdeksänmetristen matkamoottoriveneiden luokan edullisempaa päätä, joten uuden maahantuojan voimin Suomen markkinoille paluuta tekevällä Beneteaulla on mahdollisuutensa.

TG 7.9:ssä on metri pituutta ja yksi Yamaha vähemmän, mutta jos käyttötarkoituksena on pääasiassa siirtyä perheen kanssa paikasta A paikkaan B, ja yöpyä veneessä vain satunnaisesti, on siinä kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin.

TG:n mielenkiintoisin uudisajatus on keulan minikajuutta, joka toimii joko tavaratilana, toilettina, makuukajuuttana tai niiden yhdistelmänä. Minihytin viereen paapuurin laidalle jää syvä ja turvallinen kulkuväylä.

Läpikuljettavaan ohjaushyttiin mahtuu istumaan ongelmitta kolmekin suomalaista keskivertoperhettä. Minipentteri löytyy apukuskin penkin alta ja nukkumapaikat syntyy kolmelle. Iso, kaksiosainen kattoluukku on kesäpäivänä kiva.

Taka-avotila on kompakti, mutta soveltuu keskivertoyhteysvenettä paremmin satunnaiseen istuskeluun joko matkan aikana tai sen jälkeen. Penkkien alla yllättävän suuret säilytystilat.

TG:n hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se asettunee 200-hevosvoimaisella moottorilla jonnekin 80 000 euron tuntumaan.

Jeanneau:
www.boatstore.fi

www.beneteau.com

TG:
www.tgboats.fi