Sivustolla 87 vierailijaa

05.04.2020

Rajavartiolaitoksen linjaus: Huviveneitä voi siirtää tai kuljettaa Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen vain rahtina kuljetusyritysten toimesta

Rajavartiolaitos julkisti perjantaina tiedotteen koskien huviveneiden siirtokuljetuksia Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen.

Lisää kommentti
03.04.2020

Suomen aluevesillä noin 1 300 hylkyä: Rajavartiosto mukana vesiensuojelun kehittämistyössä

Viranomaiset tutkivat haitallisia hylkyjä yhteistyössä. Rajavartiolaitos osallistuu ympäristöministeriön ja SYKEn hankkeeseen riskihylkyjen kartoittamiseksi.

Lisää kommentti
02.04.2020

Tall Ships Races 2021 – Turku hakee isännyyttä

Turun kaupunginhallitus on päättänyt aloittaa neuvottelut isäntäsatamasopimuksesta suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtumaa järjestävän Sail Training Internationalin (STI) kanssa.

Lisää kommentti
01.04.2020

Vapaaehtoiset meripelastajat aloittavat päivystyksen rannikon vilkkaimmilla pelastusasemilla - Meripelastajat kuitenkin toivovat, että veneilijät malttaisivat pysyä toistaiseksi kotona

Suomen Meripelastusseuran pelastusasemat Espoossa, Helsingissä ja Kotkassa ovat valmiina auttamaan vesillä hätään joutuneita jo viikonloppuna.

Lisää kommentti
01.04.2020

Suomen Venehuollon asiakaspalvelu siirtyy turvatiloihin – Varmistaa varaosamyynnin ja huoltopalveluiden saatavuuden koronavirusepidemian aikana

Helsingin Lauttasaaressa toimiva Suomen Venehuollon Volvo Penta varaosamyynti ja huollon asiakaspalvelu siirtyy 1. huhtikuuta alkaen toimimaan turvatiloissa. Normaalit asiakaspalvelutilat, myymälä ja telakka-alueet on suljettu ulkopuolisilta.

Lisää kommentti
31.03.2020

Veneilykausi on käynnistymässä ennätysaikaisin – Uudenmaan eristys rajoittaa joidenkin veneiden noutoja

Monen uusimaalaisen veneenomistajan vene talvehtii Uudenmaan rajojen ulkopuolella sijaitsevalla telakalla, mutta veneen nouto telakalta ei riitä syyksi ylittää Uudenmaan rajaa.

Lisää kommentti
30.03.2020

Limisaumaveneperinnettä halutaan vaalia – Pohjoismainen puuveneenveistotapa ehdolla Unescon kulttuuriperintöluetteloon

Pohjoismainen limisaumaveneperinne on ehdolla Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Lisää kommentti
28.03.2020

Merivartiosto suosittelee, että mökkeilyä ja veneilyä vältetään toistaiseksi - Onko veneily juuri nyt välttämätöntä?

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on suositeltu vahvasti eristäytymistä ja karanteeninomaisia olosuhteita. Moni on siirtynyt etätöihin ja kaunis kevätsää on houkutellut useita siirtymään mökeilleen ja jopa veneilykausi on alkamassa ennätysaikaisin.

Lisää kommentti
27.03.2020

Hopeasalmen Telakka sulkee ovet vierailijoilta – Pyrkii turvaamaan vesillelaskut

Hopeasalmen Telakka on sulkenut Helsingin Mustikkamaalla ja Porvoon Tolkkisissa sijaitsevien talvisäilytystelakoidensa ovet ulkopuolisilta vierailijoilta. Tarkoituksena on turvata telakkahenkilökunnan terveys ja kevätsesongin sujuvuus.

Lisää kommentti
25.03.2020

Inkoon Venehotellille uusi omistaja – Pitkään venealalla vaikuttanut Joel Nemes jää vaiheittain eläkkeelle

Moottoriveneiden kerrossäilytykseen erikoistuneen Inkoon Venehotellin omistaja vaihtuu. Uudet omistajat investoivat samalla uuteen halliin, joka kaksinkertaistaa veneiden säilytyskapasiteetin.

Lisää kommentti