Sivustolla 70 vierailijaa

31.05.2020

Forum Marinum avautuu – Merikeskuksen näyttelyt ja muut palvelut pidetään auki myös juhannuksena

Forum Marinumin molemmat näyttelyrakennukset Kruununmakasiini ja Linnanpuomi avataan yleisölle tiistaina 2.6. ja ne ovat avoinna kello 10–18. Museolaivoista Suomen Joutsen avataan perjantaina 12.6. Hiljattain kotilaituriinsa saapunut Sigyn sen sijaan pysyy yleisöltä suljettuna vielä tämän kesän.

Lisää kommentti
31.05.2020

Merikeskus Vellamo avautuu – Näyttelyt ja jäänmurtaja Tarmo avautuvat yleisölle tiistaina 2. kesäkuuta

Kotkassa sijaitseva Merikeskus Vellamo avaa ovensa yleisölle tiistaina 2. kesäkuuta. Myös jäänmurtaja Tarmoon pääsee taas tutustumaan koronarajoitusten vähitellen purkautuessa.

Lisää kommentti
31.05.2020

Pääkaupungin lähisaaristo avautuu veneilijöille – Merellisiä palveluja runsaasti tarjolla

Pääkaupunkiseutu tarjoaa alueella veneileville runsaasti mahdollisuuksia myös lähimatkailuun. Saarien palveluja ei juurikaan ole koronaviruksen takia karsittu.

Lisää kommentti
30.05.2020

Veneilysää ensi viikolla vertaansa vailla Helleputki hellii vesillä liikkujia

Ensi viikko alkaa näillä näkymin paikoin helteisissä merkeissä, kun lisää lämmintä ilmaa leviää lännestä Suomen länsiosaan. Tämän hetkisten tietojen mukaan ensi viikolle ei ole tiedossa myöskään tuulivaroituksia.

Lisää kommentti
29.05.2020

Merivartiosto ampuu kovilla Tarkista vaara-alueet ennen vesille lähtöä

Rajavartiolaitoksen laivatykistöllä on kovat piipussa useampaan otteeseen kesäkuun aikana. Tarkista tästä määritellyt vaara-alueet ennen vesille lähtöä.

Lisää kommentti
29.05.2020

Sähkökäyttöinen Callboats-yhteysvene Helsingin saaristoon – Tavoitteena ilman kuljettajaa liikkuva alus

Helsingin Vartiosaareen alkaa liikennöidä sovelluksella tilattava sähkövene. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen sähköllä toimiva yhteysalus Helsingin saaristossa. Tulevaisuudessa Callboats-veneet voivat liikkua autonomisesti ilman kuljettajaa.

Lisää kommentti
28.05.2020

BRP lopettaa Evinrude-perämoottorien valmistuksen - Maailman vanhimman perämoottorimerkin tarina päättyy

Kanadalainen BRP julkisti eilen päätöksen lopettaa Evinrude-perämoottorien valmistus. Evinruden myötä markkinoilta katoaa viimeinenkin kaksitahtitekniikkaan uskonut perämoottorimerkki.

Lisää kommentti
26.05.2020

Airiston viime kesän veneturman esitutkinta valmis – Asia siirtyy syyteharkintaan

Poliisi on saanut valmiiksi viime elokuussa Airistolla tapahtuneen, kahden ihmisen kuolemaan johtaneen veneonnettomuuden esitutkinnan. Isomman veneen kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Seuraavaksi asia...

Lisää kommentti
26.05.2020

Huusela löysi kaivatun tukijan – Stark mukaan nimisponsoriksi

Rakennustarvikealan konserni Stark on solminut pääyhteistyökumppanisopimuksen suomalaisen yksinpurjehtija Ari Huuselan kanssa.

Lisää kommentti
24.05.2020

Hybriditeknologialla kohti pienempiä päästöjä – Vesitaksi venetsialaiseen tyyliin

Venetsialainen suunnittelutoimisto Nuvolari Lenard päätti osallistua kotikaupunkinsa ympäristötalkoisiin kehittämällä vesillä liikkuvan luksustaksin, jossa ylellinen viimeistely on yhdistetty ympäristöystävällisempään moottoritekniikkaan.

Lisää kommentti