Haastajista vain yksi pääsee kisaamaan varsinaisessa America's Cupissa hallitsevaa mestaria vastaan. Paikan ansaitsee 15.1.–22.2. purjehdittavan Prada Cupin voittaja. Varsinainen America's Cup purjehditaan 6.–21.3. 

Puolustava Mestari on Emirates Team New Zealand veneellään Te Rehutai. Uusiseelantilaisilla on kisan nuorin joukkue, jonka jäsenistä moni on oppinut purjehtimaan foilaavien veneiden aikakaudella. 

Veneen perämies on superlahjakas Pete Burling tukenaan Blair Tuke, jonka kanssa hän voitti 49er-luokan Olympiakultaa Riossa 2016 ja olivat samassa luokassa hopealla Lontoossa 2012. Tiimin johtaja on purjehduksen ehdottomaan aateliin kuuluva Grant Dalton ja purjehdustoimen johtajana kahdeksankertainen AC-veteraani Kevin Shoebridge.

Luna Rossa Prada Pirelli nimihirviön takana on italialainen tiimi Luna Rossa veneineen. Joukkueen mahdollistajana eli maksajana on italialainen miljardööri Patrizio Bertelli, joka on sattumoisin pääsponsori luksusmerkki Pradan suuromistaja ja toimitusjohtaja. 

Italialaisten tiimissä on kansainvälistä osaamista ja kokemusta yllin kyllin. Kippari Max Sirena on osallistunut kuuteen America’s Cupiin. Perämieheksi on palkattu australialaislegenda Jimmy Spithill, jonka ansioluettelossa on kaksi America’s Cupin voittoa vuosilta 2010 ja 2013 Team Oraclen pinnassa. 

Toinen haastaja on New York Yacht Club American Magic -tiimi Patriot-veneellään. Veneen taustavoimia ovat liikemiehet John Fauth ja Jon DeVos, mestaripurjehtija Terry Hutchinson sekä moottoriurheilun puolella maineensa luonut Roger Penske. 

Tiimin varsinaisten purjehtijoiden runko tulee TP52-veneistä ja perämieheksi on hankittu kotimaassaan kiistelty uusiseelantilainen mestarismies Dean Barker, joka voitti America's Cupin kotimaalleen vuonna 2000. 

Nimeä ei puutu myöskään Ineos Team UK:lta ja tiimin Britannia II -veneeltä. Veneen kipparina häärää Sir Ben Ainslie, purjehduksen nelinkertainen olympiavoittaja. Tiimin rahoitus on kunnossa taustavoimissa puuhaavan rahamies Sir Jim Ratcliffen ansiosta. 

Brittitiimi on asialla toista kertaa ja tavoitteena on tuoda 1851 hävitty pysti vihdoin takaisin kotimaahansa Isoon Britanniaan. 

www.americascup.com