Azimut|Benetti on yksi veneteollisuuden kansainvälisistä menestyjistä eli isoista pelureista. Sitä oli tietysti hyvä korostaa tiistaina Cannesin venemessuilla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Azimut|Benetti arvioi vuosituotannon arvon nousevan noin 850 miljoonaan euroon. Se tarkoittaa 18 prosentin kasvua edelliseen vuoteen. Viivan alle odotetaan jäävän noin 50 miljoonaa "hyvää".

Merkittävä osa euroista syntyy super-, mega- ja gigajahtisektorilta eli Azimut Grande- ja Benetti-mallien menestyksestä. Esimerkiksi Azimut Grande 27 Metre -mallia on myyty ja valmistettu jo 21 kappaletta. 24–40-metristen kokoluokassa Azimut|Benettin tilauskannassa on tällä hetkellä 68 alusta.

Paikalleen ei silti auta pysähtyä, ja sen tiedostaa myös Azimut|Benetti. Niinpä se sijoittaa seuraavien kolmen vuoden aikana 122 miljoonaa euroa uusien mallien tuotekehitykseen. Esimerkiksi ensi vuonna Azimut Yachtsin kaksi mallisarjaa saavat uudet lippulaivat, kun urheilullisten jahtien S-sarjaan tulee 30-metrinen S10 ja Magellano sarjan huipulle 25-metrinen Magellano 25M RPH.

Suomalaisittain mielenkiintoisempi tiedonmuru on lehdistötilaisuudessa annettu vinkki siitä, että vuoden 2020 uutuudet painottuvat Suomeen sopivampiin 40–60-jalan kokoluokkiin.

www.azimutbenetti.it