Project E muodostuu tällä haavaa kahdesta veneestä, joista ensimmäinen on hiukan alle 19-metriä (62 jalkaa) pitkä ja yli viisi metriä leveä E1. Ensimmäisen yksilön on määrä valmistua esiteltäväksi Düsseldorfin venemessuilla vuoden päästä.  Suuremman, 73-jalkaisen eli reilut 23 metriä pitkän E2:n ensiesittelyä kaavailla syyskuulle 2021 eli Cannes venemessuille.

E-sarjan (tai miksi ne myöhemmin nimetäänkään) moottorijahdit ovat uppoumarunkoisia moottorijahteja, jotka on suunniteltu mahdollistamaan tavanomaisia moottorijahteja pidemmät etapit uppoumanopeuksia käytettäessä. E1:lle mainitaan 900 ja E2:lle jopa 1 400 meripeninkulman toimintamatka 8 ja 10 solmun matkanopeuksilla. MANin dieselit nostavat molempien huippunopeudet tarvittaessa 20 solmun tuntumaan, mutta tuolla nopeudella toimintasäteet putoavat oleellisesti.

E1 on suunniteltu 6–8 hengelle ja kahden hengen miehistölle. E2:ssa on puolestaan tilaa neljän hengen miehistölle ja kahdeksalle vieraalle. Sisätilojen lisäksi molemmissa on kiinnitetty erityistä huomiota ulko-oleskeluiloihin, eli yläkannen, peräkannen ja uimatason laajuuteen ja toimivuuteen.

Beneteau on suunnitellut molemmat "E-sarjalaiset" yhdessä Nauta Design ja MICAD -studioiden kanssa. Siihen nähden tuloksena on kaksi yllättävän paljon muotoilultaan toisistaan poikkeavaa jahtia. 

Pienempi E1 on kaksikosta perinteisempi, ja ilmeisen tarkoituksella. Sen kun on tarkoitus muodostaa luonteva seuraava steppi monille tyytyväisille Beneteaun Swift Trawler -sarjan veneiden omistajille.

www.beneteau.com 

www.boatstore.fi