Best of Boat (BOB) -palkinnot jaettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Jokaisena vuotena finalistien joukossa on ollut myös suomalaisten venevalmistajien uutuuksia, ja jokaisena vuotena joku niistä on myös noussut luokkansa voittajaksi. Tänä vuonna tempun teki Silver Tiger, joka voitti ensiveneiden Best for Beginners -luokan. 

Best of Boats -valinnat tekee 18 kokenutta venetoimittajaa, jotka edustavat 22 eri veneilymediaa ja 16 eri kansalaisuutta. Mallivuoden 2019 aikana tuomaristo testasi yli 150 uutuusvenettä, joista finalistimaininnan arvoiseksi äänestettiin 22 venettä. Totalveneen ja Venemestari-lehden päätoimittaja ja venetestaaja Jan Sjölund kuuluu Best of Boats Awardin perustajajäseniin.

Suomalaisveneiden hyvä menestys BOB Awardeissa kertoo siitä, että suomalaista veneenrakennusosaamista arvostetaan ja tunnustetaan maailmanlaajuisesti. Suomalaiset veneet ovat omissa luokissaan harvoin halvimpia vaihtoehtoja, mutta korkeamman hinnan vastineeksi saa hyvin suunniteltuja, käytännöllisiä, laadukkaita ja ominaisuuksiltaan eteviä veneitä.

BOB Awardeissa veneet on jaettu viiteen kategoriaan, jotka ovat ensi- (Best for Beginners), kala- (Best for Fishing), huvi- (Best for Fun), perhe- (Best for Family) ja matkaveneet (Best for Travel). Tänä vuonna uutena kategoriana esiteltiin tulevaisuuden veneiden Best for Future.

Silverin lisäksi luokkavoittajiksi valittiin kalaveneiden luokassa ranskalainen Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin, huviveneissä itävaltalainen Frauscher 1414 Demon Air, perheveneissä norjalainen Marex 360 Cabriolet Cruiser ja matkaveneissä itävaltalainen Silent 55. Best for Future -luokassa kunniaa sai ruotsalainen foilaava sähkövene Candela Seven. 

www.bestofboats.com 

www.boot-berlin.de