Red Dot Awards -palkinnon myöntämisperusteina ei ole pelkästään tuotteen esteettinen muotokieli, vaan arvostelussa huomioidaan myös valmistuksessa käytetyt materiaalit, valmistustekninen taso, pintarakenteet, ergonomia ja yleinen toiminnallisuus.

Brabus-konsernin pääjohtaja Constantin Buschmann suitsutti Red Dot Design Award -palkinnon osoittavan, että uudenlaiset innovaatiot sisä- ja ulkotilan hyödyntämisessä ovat voimannäyte Axoparin, suunnittelutoimisto Navian ja Brabusin suunnittelutiimien toimivasta yhteistyöstä.

Axoparin perustajajäsen Jan-Erik Viitala totesi, että menestyksen takana on uusi tapa toimia, jossa hyödynnetään jaettua osaamista: kaikki osapuolet tuovat oman osaamisensa suunnittelupöytään parhaimman lopputuloksen löytämiseksi.

– Käytimme useita eri suunnittelutyökaluja, kuten 1:1-mittakaavan mallintamista, prototyyppien luomista ja tietokonepeleistä tuttua suunnitteluosaamista. Näin kaikki osapuolet pääsivät osallistumaan syvällisesti tuotteen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Veneen suunnittelutiimi koostui ihmisistä, joilla on kaikilla erilainen ammattitaito ja tausta, mutta kuitenkin vankka tuntemus markkinoista ja tuotteesta, Viitala kiteytti.

Red Dot Design Awardsia pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista suunnittelupalkinnoista, jossa tunnetut laatubrändit ottavat mittaa toisistaan.

www.brabusmarine.com

www.red-dot.org

Lue Totalveneen Brabus Shadow 900 -koeajo tästä.