DB Marina kehittää Taalintehtaalla veneilijöille sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuville suunnattuja palveluita.

Keskeinen osa palvelujen kehittämistä on Taalintehtaan sataman uusiminen. Taalintehtaalle rakennetaan uusi noin 200-paikkainen pienvenesatama vaiheittain vuosina 2019–2024.

DB Marina tiedotti uudistuksista Uivan venenäyttelyn yhteydessä torstaina.

Tavoitteena on rakentaa täyden palvelun moderni pienvenesatama, joka on varustettu raskasponttooneilla ja erikokoisilla aisapaikoilla. Laituripaikat mitoitetaan pienistä avoveneistä aina 60-jalkaisiin matkaveneisiin saakka.

Satamaa suojaamaan idänpuolelisilta tuulilta rakennetaan noin satametrinen aallonmurtaja.

Satamasta rakennetaan ympäristöystävällinen "Roope-satama", jossa kierrätys ja ympäristöasiat on otettu huomioon Pidä Saaristo Siistinä ry:n suositusten mukaisesti.

Alueelle tulee huoltorakennus, sauna- ja suihkutilat, septityhjennnys ja huoltolaituri. Pysäköintipaikat autoille löytyy sisä- ja ulkotiloista. Alue suojataan aidoin ja valvontakameroilla.

Sataman rakennustyöt alkavat, kun tarvittavat luvat on saatu. Tavoitteena on saada aallonvaimennin ja esimmäiset laiturit valmiiksi ensi kaudelle.