Hukkumisten lisäksi elokuussa kuoli kaksi miestä Airistolla sattuneessa veneiden yhteentörmäyksessä. Tammi-elokuun aikana on Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotilastojen mukaan hukkunut 70 ihmistä, joista kesän aikana 46.

– Ennakkotilastojen mukaan elokuussa hukkuneita on päivittäisistä läheltä piti -tilanteista huolimatta poikkeuksellisen vähän aiempiin vuosiin verrattuna. Yleensä luku on ollut kaksin, ellei jopa kolminkertainen. Esimerkiksi vuonna 2018 ennakkotilastojemme mukaan elokuussa hukkui 16 ihmistä, kertoo SUH:n viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Monissa tilanteissa on ollut mukana hyvää tuuria ja ihmisiä on saatu pelastettua viranomaisten, vapaaehtoisten meripelastajien ja neuvokkaiden sivullisten ripeän toiminnan ansiosta.

– Huolestuttavaa tapauksissa on se, että veneellä liikkeellä olleista monelta on puuttunut pelastusliivit, sanoo Nieminen.
Nieminen muistuttaa, että syyssään tehdessä tuloaan on syytä varautua ja varustautua vesistöjen viilenemiseen. Suomen ilmasto-oloissa hypotermian riski on suurin syys- ja talvikuukausina.

Kylmä vesi kangistaa nopeasti ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman pelastusliivejä tai pelastuspukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti.

SUH:n ennakkotietojen mukaan on tänä vuonna hukkunut 70 ihmistä, joista 53 on miehiä, 12 naisia ja viidessä tapauksessa sukupuoli ei ole selvillä.hukkumiset 1 8 face