Varoitus ulottuu puoleen Suomeen. Sadevaroitus kattaa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uusimaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon.

Veneilijöiden kannattaakin valmistautua siihen, että käy venettään laiturissa tänään katsomassa rankkasateen jäljiltä ja veneen tyhjentämässä. Etukäteen kannattaa käydä tarkistamassa, että veneessä mahdollisesti oleva sadeveden itsetyhjennysmekanismi tai automaattiset pilssipumput toimivat oikein.

Ilmatieteen laitos antaa sadevaroituksia niin runsaista, pitkään kestävistä sateista kuin rankoista, lyhyen aikaa kestävistä sateista. Runsaita ja tulvimista aiheuttavia sateita on Suomessa lähinnä keväästä syksyyn.

Varoitusrajat pitkään kestävästä runsaasta sateesta ovat 50 mm (keltainen), 70 mm (oranssi) ja 120 mm vuorokaudessa (punainen).

Varoitusrajat lyhyen aikaa kestävästä rankasta sateesta ovat 20 mm (keltainen), 30 mm (oranssi ja) 45 mm tunnissa (punainen).

Nyt annetut varoitukset ovat varoituksia lyhytkestoisesta rankasateesta, jotka kuuluvat luokkaan keltainen (20-30 mm tunnissa sadetta). Vaaraluokka keltainen tarkoittaa, että sateet ovat mahdollisesti vaarallisia.

Lue lisää Ilmatieteen laitoksen verkkosivulta.