Kokeilut ovat osa 6Aika Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Aava Lines Oy aloittaa 8.6.2019 linjaliikennöinnin vesibussilla Pentalan saareen torstai-, perjantai- ja lauantai- iltaisin klo 18.10–21.30. Vesibussi kulkee Espoon Soukan yhteysvenelaiturin ja Pentalan saaristomuseon laiturin väliä.

Kokeilun avulla on mahdollista nauttia saariston tunnelmasta, luonnosta ja palveluista pidempään illalla. Pentalan luonnonkauniilla ja monipuolisella saarella sijaitsevat sekä Ravintola Paven että Saaristomuseo Pentala. Museoalueelta lähtee luontopolku Pentalanjärvelle ja Diksandin luonnonhiekkarannalle.

Yhdensuuntainen matka maksaa 5 € ja meno-paluulippu 10 € täysi-ikäisiltä. Lapset matkustavat aikuisen seurassa veloituksetta. Yhteys järjestetään koko kesän ajan 10.8.2019 asti sekä lisäksi 17.8., 24.8. ja 31.8.2019. Kokeilun avulla seurataan, olisiko reittiliikennettä täydentäville iltavuorolle säännöllistä tarvetta.

Kotivenepaikasta vierasvenepaikka

Satamapaikka.com -palvelun avulla kokeillaan Espoossa olevien vapaiden venepaikkojen lisäämistä vuokrakäyttöön digitaalisin keinoin. Palvelu mahdollistaa sen, että veneilyharrastaja voi varata vierasvenepaikan ennakkoon sekä vapauttaa oman paikkansa vuokrattavaksi sen vapaana ollessa.

Kokeilun avulla pyritään saamaan lisää vierasvenepaikkoja Espooseen olemassa olevia resursseja hyödyntäen. Kokeilun toteuttaa Bookkaa Finland Oy.

Bout Oy Ab:n toteuttaman alustan avulla on mahdollista sekä ostaa että tarjota venekyytejä. Mobiilisovellus tarjoaa veneilijöille tilaisuuden liiketoiminnan harjoittamisen rakkaan harrastuksen parissa ja kyytien ostajille pääsyn paikkoihin, joihin reittiliikenteen reitit tai aikataulut eivät tällä hetkellä ulotu.

Palvelua on kutsuttu ”veneiden uberiksi”. Kokeilussa seurataan espoolaisten käyttäjien kokemuksia palvelusta ja kyytien tarpeen jakautumista alueittain.

Perille saareen kaupunkiveneellä

Skipperin kaupunkivenepalvelun ideana on tarjota vesille pääsy kaikille. Soutuvene on ekologinen, turvallinen ja terveyttä edistävä tapa liikkua, retkeillä ja kuntoilla vesillä.

Kesällä 2019 kaupunkivenepalvelu keskittyy perille pääsyyn. Kaupunkivenepalveluun lisätään tietoa erilaisista retkikohteista sekä kehitetään kapasiteettia ja varausjärjestelmää mahdollistamaan myös pidemmät retket saariin ja muihin retkikohteisiin

Espoon Rantaraitilla järjestetään 18.5. kesäkauden avaus, jossa ovat mukana myös uudet liikkumisen palvelut. Päivän aikana Rantaraitilla on monipuolista tarjontaa luonto- ja museo -opastuksista musiikkiin, saunomiseen ja herkuttelumahdollisuuksiin.

Lue lisää Espoon rantaraitista täältä.