F1-veneiden MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskan Evianissa. Sarjan ensimmäiset MM-pisteet olivat jaossa toukokuussa Portugalissa, jossa Seliö ajoi moottorin käyntiongelmien saattelemana kymmenenneksi.

Yhden MM-pisteen saalis Portugalista oli Samille pettymys. Tiimin kalusto on huollettu uuteen kilpailuun täydellisesti.

- Otan Ranskassa uuden veneemme käyttööni. Kokeilin sitä ensi kertaa viime vuoden lopulla, jonka jälkeen teimme siihen vielä muutamia muutoksia. Veneen mittoja sekä ponttoonien kulmia on muutettu. Olemme hakeneet muutoksilla veneeseeni parempaa ajettavuutta, Seliö kertoo.

Genevenjärvelle rakennettu GP-rata käsittää kuusi kääntöpoijua, joista viideltä käännetään vasemmalle ja yhdeltä oikealle. Radan pääsuoralla on mittaa 590 metriä ja sen kokonaispituus on 2080 metriä.

- Moottorimme on huollettu Belgiassa, kaikki on käyty läpi, joten kaiken pitäisi olla kunnossa. Keli Genevenjärvellä on aina kysymysmerkki. Toivotaan, että helteet alueella ovat helpottaneet, eikä järven selältä puhaltava tuuli haittaa. Toissa vuonna ajoin Ranskassa toiseksi, ja nyt lähden tavoittelemaan tietysti voittoa, Sami summaa.

Filip Roms keskeytti sarjan edellisessä osakilpailussa Portugalissa moottoririkkoon. 

- Moottorin rikkoutuminen johtui aavistuksen liian laihalle keliin nähden säädetystä polttoaineen syötöstä. Moottori ylikuumeni ja rikkoutui. Veneeni on Portugalissa huollettu, ponttooniin tulleet kolhut korjattu ja vene uudelleen maalattu, joten kaikki on valmista tulevaan.

Roms uskoo, että Ranskassa vene ja moottori toimivat, ja tarvittava valmistautuminen aika-ajoon ja kilpailuun voidaan viedä suunnitelmien mukaisesti läpi.

- Hyvällä mielellä Ranskaan lähden. Keli voi olla kova, mutta ei anneta sen haittaa. Portugalissa epäonnistuin pahasti aika-ajossa, jota pitää Ranskassa ehdottomasti parantaa. Ennen keskeytystä olin tukevasti MM-pisteissä kiinni. Sijoitusta mahdollisimman ylös tuloksissa tavoitellaan, Filip lupaa. 

F1-veneiden Ranskan GP käynnistyy lauantaina vapailla harjoituksilla klo 11:15. Iltapäivällä klo 17:20 vuorossa on aika-ajot ja itse GP-osakilpailu sunnuntaina alkaen klo 16:00. Kelloajat ovat Suomen aikoja. Aika-ajot ja MM-osakilpailu ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä. 

https://samiselio.com/fi/