Kansainvälinen moottoriveneliitto UIM ja F1-veneiden promoottori päätyivät kahden osakilpailun ratkaisuun sen jälkeen, kun MM-kalenterissa ollut Intian MM-osakilpailu peruttiin.

Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ei näe perättäisinä päiviä ajettavien MM-osakilpailujen ajattamisessa suuria ongelmia.

- Jos viikonloppu käynnistyy hyvin niin se myös jatkuu siten tai sitten toisin päin. Kysymyksessä on uusi kilpailualue meille, joten toivotaan että vapaissa harjoituksissa löydämme nopeasti uudelle radalle sopivat potkurit.

MM-sarjan edellinen osakilpailu Ranskassa päättyi Seliön kohdalla trimmivian takia keskeytykseen.

- Vika on paikallistettu, trimmiin häiriötä tuottaneet osat vaihdettu. Kalusto on kyllä iskussa. Meille tulee Kiinaan yhdysvaltalaiselta Dave Bush Racingiltä uusia kehitysosia moottoriimme, joita on jo moottoripenkissä jenkeissä ajettu ja testattu. Näyttää tosi hyvältä, Seliö toteaa.

MM-tilanteen kannalta edessä on kauden tärkein viikonloppu, sillä Kiinan osakilpailujen jälkeen jäljellä on enää juuri ennen joulua Arabiemiraateissa ajettava tiimin kotikilpailu Sharjahin GP-osakilpailu.

- Jaossa on 40 pistettä. Iso potti. Pitää keskittyä oman ohjelman läpiviemiseen eikä hullutteluun sekä riskien ottamiseen. Näinkin tiivis aikataulu ei anna sijaa ylimääräisille remonteille, ympäriajoille tai isoille teknisille murheille. Minulla on vastaavasta järjestelystä aikaisempaa kokemusta, monilla muilla ei sitä ole, Seliö muistuttaa.

Huippunopea rata odottaa

Sharjah Teamin Filip Roms povaa viikonlopusta rankkaa. Xiameniin ennustetaan 30 asteen lämpötilaa, joten tekniikan ohella myös kuljettajille on tiedossa fysiikkaa koetteleva viikonloppu.

- Ihan tavallinenkin kilpailuviikonloppu on kuumissa olosuhteissa rankka, ja nyt niitä on kaksi peräjälkeen. Tiukka setti tulossa, etenkin jälkimmäisestä kisasta. Jos rikot ensimmäisessä kisassa laitteet niin toiseen kisaan tulee kiire, Roms sanoo.

Roms sanoo, että tuleva 2516 metrin mittainen rata on haastava. Radalla on kuusi vasemmalle kääntävää poijua ja yksi oikealle kääntävä poiju. Maalilinjalle kahdesti poijulta vasemmalle kääntävällä suoralla on mittaa peräti 1 138 metriä.

- Kovavauhtinen rata, jossa on oikeastaan vain yksi hidas käännös. Kahdessa edellisessä kisassa minulla on ollut valitettavia teknisiä ongelmia, joten toivotaan, että Kiinassa saataisiin ehjä ja tasainen suoritus. Toisenakin kilpailupäivä pitää päästä ja jaksaa ajaa maaliin asti. Veikkaan että jälkimmäisessä MM-osakilpailussa maaliin pääsy tekee monille tiukkaa, Roms sanoo.

Sharjah Team esittelee Kiinassa uuden F4-S -luokan kuljettajansa Arabiemiraattien Manea Al Marzooqin, joka ajaa tiimin F4-S -luokan venettä kauden kolmessa viimeisessä MM-osakilpailussa.

********

F1-veneiden Xiamenin GP:n aika-ajot ajetaan Kiinassa lauantaina klo 06:00 ja itse GP-osakilpailu klo 11:00 Suomen aikaa.

Viikonlopun toiset MM-pisteet on jaossa sunnuntaina. Aikataulu on sama: aika-ajot klo 06:00 ja itse GP-osakilpailu klo 11:00 Suomen aikaa.

Aika-ajot ja MM-osakilpailut ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.