Sarjan uutuustiimin Sharjah Teamin väreissä ajavat Sami Seliö ja Filip Roms ovat valmiina tulevaan kilpailuun, joka tullaan ajamaan ennusteiden mukaan reippaassa kelissä.

– Testit on ajettu ja kaikki on kunnossa. Viikonlopulle on luvassa navakkaa tuulta. Rakennuksien suojassa sijaitseva rata-alue on suojassa Portimaon kaupungin suunnasta tulevalta tuulelta, sanoo Seliö tutkiessaan tallikaverinsa kanssa sääennustetta ratavarikolla.

– Toivottavasti viimevuotiset moottoririkot eivät toistu. Kansainvälinen moottoriveneliitto UIM määräsi Euroopan osakilpailuihin jälleen koostumukseltaan toisenlaisen polttoaineen kuin sarjan muihin kilpailuihin.

Tiimillä on takana kaksi testipäivää Lissabonin liepeillä Setubalissa.

– Kalusto ja kuljettaja ovat valmiina kauden avaukseen. Tänään perjantaina on ohjelmassa ylimääräinen harjoitusajo, jossa testaamme lähinnä potkureita. Vene ehdittiin rakentaa Saudi-Arabiassa valmiiksi, joten täällä pitäisi päästä jo ensimmäisistä harjoituksista alkaen ajamaan tosissaan, kertoo Filip Roms.

F4-S luokan ensikertalainen, niin ikään Sharjah Teamin kuskina ajava Alec Weckström on uuden ja hienon kokemuksen edessä. Setubalin testeissä veneeseensä ensi kertaa tositoimissa tutustunut Weckström pyrkii ajamaan nousujohteisen debyyttikauden ja lähtee M-avaukseen hyvällä fiiliksellä.

– Testi sujui ihan hyvin. Ensimmäisenä päivänä oli aallokkoa, toisena päivänä ajoin jo paremmin ja kovempaa tutustuttuani paremmin veneeseen.

F1-veneiden Portugalin MM-osakilpailun aika-ajo on ohjelmassa lauantaina klo 16.30 ja kauden ensimmäinen osakilpailu käynnistyy sunnuntaina Suomen aikaa klo 17.30.

www.f1h2o.com