Fairlinen uusi aika alkoi melko tarkkaan kolme vuotta sitten, kun kaksi venäläistä liikemiestä osti selvitystilaan ajautuneen arvostetun brittimerkin kaikki toiminnot. Sen jälkeen Fairline on muun muassa julkistanut uuden suunnittelijakumppanin, italialaisen Alberto Mancinin sekä hankkinut uudet tuotantotilat meren rannalta Iso-Britannian etelärannikolta.

Suomeen Fairlinen tuo takaisin Helsingistä käsin toimiva MP Yachts Oy. Se toimii Fairline-veneiden maahantuojana ja päämyyjänä Suomen lisäksi myös Virossa. Myynnin ja markkinoinnin lisäksi MP Yachts vastaa myös Fairlinen after sales -palveluista, jotka se tuottaa yhteystyössä Helsingin Mustikkamaalla toimivan Hopeasalmen Telakan kanssa.

MP Yachts on Mika Papusen vuonna 2012 perustama kansainvälinen venealan yritys, joka on viime vuodet toiminut superjahtien myynti- ja charter-välittäjänä pääasiassa Ranskan Rivieralla. Fairline-veneiden myynnistä 25 vuoden ajan venealalla olleella Papusella on kokemusta aina vuodesta 1996 lähtien.

Realistisena tavoitteena Papunen pitää puolenkymmenen Fairline-veneen myyntiä vuosittain. Tavoitteen täyttymisessä auttaa Papusen arvion mukaan brittibrändin hyvä tunnettavuus, erinomainen maine ja kohtuullisen laaja olemassa oleva venekanta Suomessa.

Fairlinen uusin malli on viime syyskuussa Cannesin venemessuilla lanseerattu Targa 43 Open, joka esiteltiin tuoreeltaan Totalveneessä. Jutun voit lukea tästä. Fairlinen Targa 43:n promovideo on katsottavissa klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

www.mpyachts.fi 

www.fairline.com