Formula 4 -luokan MM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin ss. ja 23. syyskuuta Ranskassa Maconissa. Suomen Tuukka Lehtonen lähtio viikonlopulle MM-sarjan kärjessä, seitsemän pistettä Ruotsin Morgan Jernfastia edellä.

Viikonloppu alkoi suomalaisittain tutun vauhdikkaasti, kun Lehtonen oli aika-ajoissa toiseksi nopein. Sitten epäonni astui kuvaan.

Lehtosen veneestä hajosi osa, joka aiheutti ohjauksen katoamisen kesken ajon, ja Lehtonen paiskautui päin vallia. Vene vaurioitui sen verran pahoin, että lauantain kilpailuun osallistuminen oli mahdotonta.

Lehtonen ja tiimi ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tekivät töitä koko lauantai illan ja yön, jotta vene saatiin kuntoon sunnuntaille. Murheita se aiheutti edelleen pitkin päivää, mutta sunnuntaina Lehtonen oli mukana lähtöviivalla, ja taisteli päätösosakilpailussa kolmanneksi, varmistaen samalla MM-sarjan pronssimitalin. Edelle kiilasivat lauantain osakilpailun voittanut ja MM-kultaa pokannut Jernfast sekä sunnuntain päätösosakilpailun voitolla hopealla kirinyt Latvian Nikita Lijcs.

Lehtosta lauantai epäonni kismitti, mutta MM-pronssikin maistui hyvälle.

"Olihan tämä urani paras kausi. Harmi, että koko kauden epäonni rysähti kerralla tupaan lauantaina. Eipä sille mitään mahda", Lehtonen kommentoi.