Helsingin tavoitteena on lisätä Kaunissaaren vetovoimaisuutta. Kaunissaareen on valmistumassa ranta-asemakaava, joka antaa hyvän edellytyksen saaren kehittämiselle.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut on etsinyt ilmoituksella Kaunissaareen kumppanikseen ”aktiivista ja innokasta ravintolayrittäjää, jolla on mahdollisuuksien mukaan kiinnostusta tai valmiuksia laajentaa palveluitaan esimerkiksi tilaussaunan yleisten saunavuorojen järjestämiseen”.

Kaunissaaresta halutaan yrittäjävoimin kehittää entistä monipuolisempi kohde ulkoiluun ja viikonloppumatkailuun.

Kaunissaari on kaksi kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä saari, joka sijaitsee noin 22 kilometriä Helsingistä itään Sipoon saaristossa, lähes ulkomerellä. Saareen pääsee yhteysaluksella Helsingistä sekä omalla veneellä.

Venepaikkoja Kaunissaaressa on yhteensä 80. Helsingin kaupungin arvion mukaan ulkoilijoita sekä retkeilijöitä saaressa käy vuosittain reilut kaksikymmentä tuhatta. Kaunissaaressa on ravintola, sekä vuokramökkejä ja -soutuveneitä.

Saaren ulkoilupuisto on perustettu vuonna 1959, ja saaren pinta-ala on 100 hehtaaria, ja vesialue on noin 790 hehtaaria.

Lisätietoja yrittäjähausta löytyy Helsingin kaupungin tiedotteesta