Helsingin edustalla sijaitseva Isosaaren linnakesaari avaa tänä keväänä yhden salaisuuksistaan. Mystinen ja salaperäinen torpedoasema avataan yleisölle. Sinne pääsee kuitenkin vain maksullisilla opaskierroksilla.

Isosaaren linnakesaari on entinen puolustusvoimien varuskuntasaari, joka avautui yleisölle muutama vuosi sitten. Saarella on kuitenkin edelleen alueita, jotka ovat yleisöltä suljettuja joko turvallisuussyistä tai siksi, että ne ovat edelleen puolustusvoimien käytössä.

Torpedoasema sijaitsee Isosaaren Penninniemessä. Asemalla on edelleen kaksi alkuperäistä torpedoluukkua, jotka avautuvat merelle. Paikalla on muinaismuistoksi luetteloitu torpedolaituri ratakiskoineen, torpedojen nostolaitteet rakennuksen katossa sekä mittaushuone.

Niemellä sijaitsee myös vuonna 1915 rakennettu valonheitinasema. 

Isosaaren omistaa valtion Senaatti-kiinteistöt, jonka maa-alueet ja rakennuskantaa se on vuokrannut Suomen Saaristokuljetus Oy:lle. Osaa saaresta hallinnoi edelleen puolustusvoimat. Saari avattiin yleisölle vuonna 2017.

Penninniemeen ja Torpedoasemalle suuntautuvista retkista tulee tietoa myöhemmin keväällä Aarresaarien verkkosivuille. Parhaiten ajankohtaisista retkitiedotteista saa tietoa seuraamalla Aarresaaret-ryhmää Facebookissa. 

Isosaareen pääsee omalla veneellä tai yhteysaluksella Helsingin Kauppatorilta. Yhteysaluksen aikataulut ja hinnat löytyvät Suomen Saaristokuljetuksen verkkosivulta

opaskartta isosaari ts 02