Yksi esimerkki melko erikoisista venehärpäkkeistä on pimeässä hohtava kahva. Näitä luksuskahvoja markkinoidaan luksusjahtien valmistajille.

Venemarkkinointiväki on ilmeisen vakuuttunut, että tulevaisuuden superjahti ei ole jahti eikä mikään, elleivät kahvat kiillä pimeydessä kuin kiiltomato.

Eikä tämä kahva ole mikä tahansa kahva, vaan huippumuotoilua. Italialaisen F.lli Razeto e Casareton uusi kahva on nimetty kauniisti, mutta monimutkaisesti. Kyseessä on OSSH-ovenkahva. OSSH tulee sanoista Our Souls Saved by the Handle, eli vapaasti suomentaen ”kahvan pelastamat sielumme”.

Aiheesta Totalveneen toimitukseen toimitettu tiedote ei kuitenkaan kerro, miten kiiltomadon väreissä loistava kahva pelastaa superjahdin kipparin sielun – ja mitä jos ei pelastakaan. Ilmeisesti ajatuksena kuitenkin on, että pimeässä loistava kahva voi auttaa pelastatutumaan pimeästä veneestä, jos hytin oven kahva ei meinaa löytyä.

METS-venetarvikemessut järjestetään 19.–21.11. Amsterdamissa. Tutustu METS:in uutuustuotteisiin tästä linkistä

Artikkelia muokattu 19.11.2019 klo 9:41. Aikaisemmissa artikkeleissa puhuttiin kassakaapin kahvoista, tässä oli kuitenkin tapahtunut käännösvirhe. Kahvoissa on kyse "turvakahvoista" eli sopivat kassakaapin ohella muihinkin oviin. Toimitus pahoittelee virhettä.